Julkaistu 26.2.2018

Aikuispsykiatrian tilojen arkkitehdeiksi Aihio Arkkitehdit Oy /CF Møller As

Aikuispsykiatrian uudistilojen arkkitehtikumppaniksi on valittu Aihio Arkkitehdit/CF Møller. Kevään aikana ratkaistaan tilojen sijainti.

Aikuispsykiatrian uudistilojen arkkitehtikumppaniksi on valittu Aihio Arkkitehdit/CF Møller ja Kaupin alueen suunnittelu on käynnistetty. Hankesuunnittelu Pitkäniemen aikuispsykiatrian toiminnan siirtämiseksi Kaupin alueelle on käynnistetty. Tulevan kevään aikana on tarkoitus ratkaista sijainti Kaupin alueella, kertoo rakennuttajapäällikkö Matias Seini.

Aikuispsykiatrian tilojen suunnittelussa on huomioitava toiminnalliset tarpeet pitkälle tulevaisuuteen. Kaupin luonnonläheisyyden huomiointi ja maisemasuunnittelu ovat oleellisia. Pitkäniemen alueella on ennestään pitkät perinteet psykiatrisessa hoidossa, joten tässä on kyse myös isosta kulttuurinmuutoksesta, Seini jatkaa.

Aihio Arkkitehdeillä on lukuisia merkittäviä töitä, joista uusimpia on Tampereen keskustaan rakentuva Kansi ja Areena -hanke. Tanskalainen SF Møller puolestaan on kansainvälisesti palkittu sairaalasuunnittelija, jolla on toimistot Iso-Britanniassa, Tanskassa, Norjassa ja Ruotsissa.

- Hienoa, että suunnitteluporukkaan on saatu myös kansainvälistä huippuosaamista, iloitsee Seini