Julkaistu 25.3.2021

AstraZenecalla annettavat rokotukset voivat jatkua 65 vuotta täyttäneiden osalta 29.3. alkaen

THL on antanut päätöksen, että AstraZenecan rokotteella voidaan jatkaa 65 vuotta täyttäneiden rokotuksia. Nämä rokotukset voivat jatkua aikaisintaan maanantaina 29.3. Seuraa kotikuntasi tiedotusta rokotusten etenemisestä ja aikatauluista.

AstraZenecan rokote sopii kaikille 65 vuotta täyttäneille. Sairauksiin perustuvia rajoituksia rokotteen saamiselle ei tällä hetkellä ole. 

Uudet tutkimustulokset AstraZenecan rokotteesta osoittavat, että rokote on yhtä tehokas kuin lähetti-RNA-rokotteet, eli Pfizer-Biontechin ja Modernan rokotteet. Teho vakavaa tautia vastaan on lähes 100-prosenttinen.

Rokotetevalmistetta ei voi valita itse, mutta ajanvarauksen yhteydessä voi saada tietoa annettavan rokotteen nimestä. Myöskään lääkäri ei voi kirjoittaa asiakkaalle todistusta, jossa suositellaan jotakin tiettyä rokotetta.

Alle 65-vuotiaiden rokotuksista odotetaan lisätietoa

Alle 65-vuotiaiden osalta odotetaan edelleen THL:n selvitystyön tuloksia, joten tätä nuorempia ei toistaiseksi rokoteta AstraZenecan valmisteella. THL tiedottaa selvitystuloksista heti, kun uutta tietoa saadaan.

Vielä toistaiseksi ei ole ohjetta siihen, miten toimitaan toisen rokotusannoksen suhteen, kun alle 65-vuotias on saanut ensimmäisen annoksensa AstraZenecan valmisteella. Toisen annoksen antamisesta saadaan ohjeita myöhemmin.

Lisätietoa on THL:n tiedotteessa