Julkaistu 15.3.2019

EVA-yksikön Marja Työläjärvelle Christian Sibelius -palkinto

Marja Työläjärvi

Nuorisopsykiatrian EVA-yksikön apulaisylilääkäri Marja Työläjärvi on saanut tämänvuotisen Christian Sibelius -tunnustuspalkinnon. Palkinto luovutettiin Työläjärvelle torstaina Psykiatripäivillä. Marja on ollut avainhenkilö vaikeahoitoisten ja vaarallisten alaikäisten psykiatrisen hoidon ja alaikäisten sukupuoli-identiteetin tutkimusten kehittämisessä ja tuottamisessa. Nämä palvelut on keskitetty asetuksella Taysiin.

Christian Sibelius -tunnustusapurahan jakaa Suomen Psykiatriyhdistys yhteistyössä Orion Oyj:n kanssa käytännön psykiatrin työstä potilashoidon alueella. Apuraha on nimetty yhdistyksen ensimmäisen puheenjohtajan Christian Sibeliuksen mukaan.

Palkinto voidaan myöntää psykiatrille, joka on toiminut ensisijaisesti käytännön psykiatrina jollakin psykiatrian osa-alueella. Hänen tulee olla osoittanut työssään korkeaa osaamista ja eettistä tasoa. Hänen tulee olla myös nauttinut potilaiden ja eri näkökohtia psykiatriassa edustavien kollegojen kunnioitusta. Palkinnon saajan valitsee yhdistyksen hallitus.