Julkaistu 9.9.2019

Helpotusta asiakkaiden arkeen: Tays Valkeakosken lääkehoitopoli kokeilee pidennettyä aukioloa tiistaisin

Kokeilu kestää koko syksyn ajan 17.12.2019 saakka. Päämääränä on tuoda asiakkaiden elämään lisää joustoa.

Infuusiokanyyli käsivarressa.

Tays Valkeakosken lääkehoitopoliklinikka kokeilee syksyn ajan pidennettyä aukioloa tiistaisin. Muina arkipäivinä lääkehoitopoliklinikka on avoinna kello 7.30–15.15, mutta tiistaisin kello 17.45 asti.

– Haluamme tällä tavoin helpottaa asiakkaidemme arkea ja oman hoidon toteutusta. Nyt ei välttämättä tarvitse olla pois työstä tai suunnitella vapaapäiviä hoitoaikataulujen mukaan, sanoo osastonhoitaja Niina Kallioinen.

Kokeilu alkaa 10.9. ja jatkuu 17.12.2019 saakka. Poikkeus on syyslomaviikko eli viikko 42, jolloin ei ole pidennettyä aukioloa.

Monipuolisia lääkehoitoja

Valkeakosken lääkehoitopoliklinikalla asioi muun muassa gastroenterologisia sairauksia, reumasairauksia tai hematologisia sairauksia sairastavia asiakkaita.

Poliklinikalla annetaan vaativia suonensisäisiä lääkehoitoja, kuten biologisia lääkeinfuusioita, immunologisia lääkkeitä tai syöpälääkkeitä. Lisäksi tehdään esimerkiksi verensiirtoja. Lähitulevaisuudessa poliklinikka aloittaa myös sytostaatti- eli solunsalpaajahoidot syöpää sairastaville.

Lääkehoitopoliklinikka sijaitsee Tays Valkeakosken G-osassa, ja siellä on kaikkiaan kuusi potilaspaikkaa. Asiakkaat tulevat poliklinikalle saamaan lääkehoitonsa ja pääsevät tavallisesti sen jälkeen kotiin.

Tutustu lääkehoitopoliklinikkaan: