Julkaistu 30.12.2020

Koronarokotusten etenemisestä tietoa THL:n sivuilta ja valtakunnallisista uutisista

Taysin asiantuntijat saavat nyt paljon kysymyksiä koronarokotuksista. Taysissa ei kuitenkaan ole tilanteesta sen enempää kerrottavaa, kuin mitä julkisuudessa on muutenkin kerrottu.

Monia kiinnostaa, koska oma tai läheisen rokotusvuoro tulee. On ilahduttavaa huomata, että kiinnostus ja rokotusinto on suurta. 

Ajankohtaisimman tiedon rokotusten etenemisestä Suomessa saat kuitenkin seuraamalla esimerkiksi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) verkkosivuja sekä ajankohtaisia uutisia.

Muutamia huomioita rokotusten järjestelyistä:

  • Rokotusjärjestys perustuu valtioneuvoston asetukseen ja THL:n esitykseen. Säännöt ovat kaikille Suomessa samat. Tays tai muutkaan tahot eivät voi ohittaa tai muuttaa järjestystä.
  • Kunnat vastaavat pääosin itse asukkaidensa rokotusten järjestelyistä ja niistä tiedottamisesta. Tays ei siis järjestä kansalaisten rokotuksia, vaikka meillä onkin tiettyjä rokotusten koordinointiin liittyviä tehtäviä. Oman henkilöstömme rokotuksia järjestämme yhteistyössä työterveyshuollon kanssa.
  • Ole kärsivällinen! Valtakunnallisestikaan ei ole vielä kovin yksityiskohtaista tietoa siitä, mihin tahtiin rokotukset etenevät ja milloin tulee seuraavana rokotusvuorossa olevien vuoro. Tilanne elää koko ajan. Tietoa saat uutisista, oman kotikunnan kanavista ja THL:n sivuilta. Tällä sivulla on erityisen kattavasti tietoa: THL: Rokotteet ja koronavirus