Julkaistu 29.6.2018

Kirurgian koulutuskeskuksessa kansainvälinen ryhmä erikoistuvia

Zimmer Biomet -instituutilla on käynnissä kaksi viikon mittaista ortopedian ja traumatologian kurssia Taysin Kirurgian koulutuskeskuksessa. Koulutuksiin osallistuu lähes 80 ortopediaan erikoistuvaa lääkäriä yli kymmenestä eri maasta. Tays valikoitui koulutuspaikaksi aiempien hyvien kokemusten, laadun ja kompaktin kokonaisuuden takia. Kirurgian koulutuskeskuksen tarjoama mahdollisuus harjoitella toimenpiteitä vainajilla on Suomessa ainutlaatuinen. 

Zimmer Biomet -koulutus kaynnissa

Zimmer Biomet -instituutilla on käynnissä kaksi viikon mittaista ortopedian ja traumatologian kurssia Taysin Kirurgian koulutuskeskuksessa. Koulutus on suunnattu ortopediaan erikoistuville, ja koulutuksessa harjoitellaan mm. tavallisten murtumien ja vammojen hoitoa sekä yleisimpien tekonivelleikkausten suorittamista.

Nuorimmat koulutukseen osallistuvista ovat hieman yli 20-vuotiaita. Tämä koulutus on poikkeuksellisen kansainvälinen, sillä osallistujia on mm. Irlannista, Iso-Britanniasta, Suomesta, Virosta, Belgiasta, Latviasta, Norjasta, Saksasta, Hollannista, Israelista ja Italiasta.

Varatoimitusjohtaja Nairi Berberjan, Zimmer Biomet Institute, EMEA.

 -Kansainvälisesti on havaittavissa, että erikoistuvilla nuorilla on puutteita käytännön taidoista, ja siihen haemme parannusta tällä koulutuksella. Muutenkin koemme, että on tärkeää panostaa nuoriin, se on osa yhteiskuntavastuutamme, kertoo Zimmer Biomet -instituutin varatoimitusjohtaja Nairi Berberjan.

Zimmer Biomet Instituutin koulutus on kolmivaiheinen: pakolliset ennakko-opinnot verkossa, lähiopetus Tampereella sekä myöhemmin ”Surgeon Visitation Programme” - ohjelma, jossa opiskelu tapahtuu muissa sairaaloissa.

Taysissa koulutus koostuu teoriasta, potilastapaus-keskusteluista ja käytännön harjoittelusta. Kurssin aikana toimenpiteitä harjoitellaan sekä vainajilla että keinoluilla.

-Kussakin päivässä on tietty teema, jota käsittelemme sekä teoreettisesti, käytännön harjoituksin että päivän päätteeksi yhteisesti potilastapauksista keskustellen, kertoo Berberjan.

 -Näin kansainvälisessä ryhmässä opiskelijat oppivat erityisen paljon myös toisiltaan,  kun toimintatavat ja taustakulttuurit vaihtelevat, hän jatkaa.

Vastaavia koulutuskeskuksia on muuallakin Euroopassa, mutta Taysilla on Berberjanin mukaan erityisen kilpailukykyinen kokonaisuus.

 -Erinomaisen laadun ja ammattitaidon lisäksi saamme täällä kaikki palvelut kompaktisti. Kokoustilat, luentosali, vainajatoiminta sekä opiskelijoiden majoitus ovat kaikki lähellä toisiaan. Ohjelmamme on intensiivinen, ja tämä helpottaa aikataulussa pysymistä.

 -Näillä opiskelijoilla on oikea asenne oppimiseen. Heidän katseistaan näkee, että he ovat innostuneita ja motivoituneita, iloitsee Berberjan. -He ovat myös antaneet erinomaista palautetta.

Zimmer Biomet –instituutti on kansainvälinen lääkintäteknologian yritys, joka on erikoistunut ortopedisten implanttien suunnitteluun ja tuotantoon sekä kirurgien täydennyskoulutukseen.

Kurssit ovat käynnissä Kirurgian koulutuskeskuksessa 25. – 29.6. ja 2.-6.7.2018.

Teksti: Paula Pasanen
Kuvat: Mira Perämäki