Koulutustapahtuman järjestäminen kirurgian koulutuskeskuksessa

Kirurgian koulutuskeskuksessa voivat harjoitella terveydenhuollon ammattihenkilöt ja alalle opiskelevat. Lääkintälaitteiden, implanttien ja instrumenttien valmistajat voivat järjestää koulutuskeskuksessa omia kurssejaan. Keskuksessa ei kuitenkaan voi testata kehittelyvaiheessa olevia välineitä.

Koulutustapahtuman varaaminen

Tilojemme varaaminen tehdään kirurgian koulutuskeskuksen varauskalenterin kautta. Varauksen tekeminen vaatii varauskalenterin käyttäjäksi rekisteröitymisen. Sen jälkeen voit hallinnoida omia varauksiasi ja käyttäjätietojasi. Pyydämme lukemaan huolellisesti varaus- ja peruutusehdot omalta välilehdeltään sekä varausohjeet etusivulta. Kun varaus on vahvistettu, siitä tehdään kirjallinen sopimus.

Sarjakoulutuksia  ei toistaiseksi voi varata varauskalenterin kautta. Ota yhteys koordinaattoreihin: kirurgiankoulutuskeskus(a)pshp.fi.

Tilavaraus sisältää:

 • Opetussali varauksen mukaisesti
 • Varaustilanteen mukaisesti koulutuskeskuksen yhteydessä oleva kokoustila, max 20 henkilöä, sovittava erikseen
 • Koulutuskeskuksen oma perusinstrumentaatio järjestelyineen ja huoltoineen
 • Sosiaalitilat ja suojavaatetus
 • Muut koulutuskeskuksen tilat
 • Koordinaattorin palvelut
  • Koulutukseen liittyvä opastaminen ja ohjeistus
  • Koulutuskeskuksen ulkopuolisten tilojen varaaminen (tilavuokra ei sisälly hintaan), avustaminen tarjoilu- ja hotellivarauksissa
 • Avustavan henkilöstön palvelut
  • Läsnäolo ja avustaminen koulutustapahtuman aikana
 • Ulkoisen instrumentaation perushuolto; erityistarpeet sovitaan erikseen. Instrumenttien sterilointi laskutetaan korimäärän mukaisesti 10 € + alv 24 % / kori.

Pyydämme huomioimaan koronaepidemian aiheuttamat rajoitukset ryhmäkoossa, tilojen käytössä ja tapahtuman aikataulutuksessa. Lue tarkemmat toimintaohjeet täältä.

Peruutukset ja muutokset

Varauksen voi perua ilman kustannuksia viimeistään neljää viikkoa ennen varattua ajankohtaa. Jos peruutus tehdään myöhemmin, peritään 50–100 % kuluista, katso hinnasto. Muutokset kurssin ajankohtaan ja aikatauluun pitää myös tehdä viimeistään neljä viikkoa ennen varattua ajankohtaa. Viranomaisten koronaepidemian takia antamista rajoituksista johtuvat muutokset ja peruutukset ovat aina maksuttomia.

 • Peruutus viimeistään neljää viikkoa ennen varattua ajankohtaa: ei kustannuksia
 • Peruutus viimeistään kaksi viikkoa ennen varattua ajankohtaa: 50 % tilavuokrakustannuksesta
 • Peruutus alle kaksi viikkoa varausajankohdasta: 100 % tilavuokrakustannuksesta

Saliajan käyttöä ja varauksen kokoa koskevat muutokset on ilmoitettava viimeistään neljä viikkoa ennen varattua ajankohtaa.

Ehdot koskevat kaikkia vahvistettuja koulutustilaisuuksia. Koulutustapahtuma laskutetaan tilaisuuden jälkeen annettujen laskutustietojen mukaisesti.

Hinnat

PSHP:n ulkoisten koulutusten hinnat ovat nähtävillä hinnastossa. Hinta riippuu koulutuksessa tarvittavien opetuspaikkojen ja tilojen määrästä käyttöpäivien mukaan. Hintaan sisältyvät palvelut löytyvät hinnastosta.

Koulutuskeskus ei tarjoa kouluttajaa, vaan kurssin järjestäjän pitää hankkia sellainen itse. Sisäisissä koulutuksissa kouluttaja on useimmiten klinikan oma erikoislääkäri. Yhdistykset ja laitevalmistajat saattavat myös palkata asiantuntijoita muualta antamaan koulutusta.

Hintaan ei sisälly koulutuskohtainen erityisinstrumentaatio. Sen perushuolto kuuluu hintaan, mutta mikäli huollossa on erityistarpeita, esimerkiksi sterilointi, ne sovitaan erikseen ja laskutetaan myöhemmin toteutuneiden kustannusten mukaisesti.

Koulutuskeskuksen ulkopuolisten tilojen, kuten luentosalien, tilavuokra tai tarjoilut eivät sisälly hintaan. Mikäli on tarvetta kurssitodistusten, esitteiden tai nimikylttien valmistamiselle, niistä peritään oma hintansa: koordinaattorin tuntihinta 49 euroa + alv, nimikyltit 3,30 euroa + alv/kpl.

Ulkoisten asiakkaiden hinnasto

Opetussali 210 m²
 • enimmillään 8 opetuspaikkaa
9 800 € + alv 24 %/päivä
Opetussali 210 m²
 • ei vainajia opetuskäytössä
3 500 € + alv 24 %/päivä
Opetussali ½ tila 105 m²
 • enimmillään 4 opetuspaikkaa
 • korkeintaan 16 osallistujaa
6 700 € + alv 24 %/päivä
Sarjakoulutus
 • yhteensä 4 opetuspaikkaa, josta voi käyttää 1–2 opetuspaikan kerralla
 • varattavissa ma – to
 • koulutuskeskuksessa voi olla muuta koulutusta samanaikaisesti
7 000 € + alv / sarja
Koordinaattorin erikseen sovittavat palvelut 49 € + alv/tunti

Mikäli koulutuksessa käytetään avaamattomia vainajia, peritään koulutusten yhteydessä ylimääräisen työn lisää 190 € + alv 24 % / avaamaton vainaja

Huomattavaa

Kaikki instrumentit, joita käytetään elävillä potilailla kadaveriharjoittelun jälkeen, täytyy steriloida ennen kuin ne lähtevät koulutuskeskuksesta.

Jos koulutuksessa käytetään C-kaarta, koulutuksen järjestäjän on huolehdittava, että kouluttajat ja osallistujat ovat tietoisia koulutuskeskuksen säteilysuojeluohjeista. Koulutustilaisuuden aikana järjestäjän edustajien velvollisuus on huolehtia, että säteilyturvallisuutta noudatetaan. C-kaarta käyttävän järjestäjän edustajan tai kouluttajan tulee pitää C-kaaren dosimetria salityöskentelyn aikana.

Koronatartuntojen estämiseksi vierailijoiden joukossa pyydämme ottamaan huomioon henkilörajoitukset eri tiloissa sekä toistaiseksi voimassa olevan kiellon ottaa vastaan ulkomaisia vierailijoita. Lisätietoja löydät täältä.