Koulutusympäristö

Kirurgian koulutuskeskus on suunniteltu toimimaan eri operatiivisten lääketieteen erikoisalojen ja kliinisen anatomian opetuspaikkana. Käytössämme on modernit tilat kesällä 2013 valmistuneessa O-rakennuksessa Tays Keskussairaalan alueella.

Opetussali on kooltaan 210 m² ja se voidaan jakaa väliseinällä kahdeksi saliksi, joissa kummassakin on neljä opetuspaikkaa. Salissa on ilmastointi ja hyvä yleisvalaistus opetuspisteiden leikkausvalaisimien lisäksi.

Koulutuskeskus tarjoaa opetukseen yleiskirurgisen perusvälineistön. Lisäksi käytettävissä on artroskopia- ja laparoskopiavälineistö. Koulutuksia järjestävät yhteistyökumppanit voivat halutessaan tuoda omaa välineistöään koulutuskeskukseen.

Kaikki opetussalin kahdeksan pöytää ovat aitoja, sähköisesti säädettäviä leikkaussalitasoja ja niihin liittyy kaksi näyttöä sisältävät kattokeskukset. Kahteen keskukseen voidaan asentaa lamppukamera, joista saatu kuva voidaan välittää niin opetussalin näytöille kuin muualla olevaan luentosaliin.

Opetussalissa on käytettävissä useita liikuteltavia instrumenttipöytiä.

Opetussalissa ei ole tarjolla paineilmaa.

  • Instrumenttipöytiä riittää isonkin koulutuksen tarpeisiin Instrumenttipöytiä riittää isonkin koulutuksen tarpeisiin.
  • Aidot sähköisesti säädettävät leikkaustasot Aidot sähköisesti säädettävät leikkaustasot
  • Opetussalin välineistöä Opetussalin välineistöä

Ulkopuolinen välineistö

Koulutuskeskus tarjoaa opetustilaisuuksiin perusinstrumentaation ja sen huollon sekä koordinaattorin ja preparaattorin palvelut. Lääketieteellisestä sisällöstä vastaavat opetustapahtumia järjestävät yhteistyökumppanit, jotka myös vastaavat tarvitsemastaan erityisinstrumentaatiosta.

Koulutuksen jälkeen ulkopuolinen välineistö käsitellään siten, että instrumentit dekontaminoidaan Deko-2000EC -instrumenttipesuohjelmalla, jonka kokonaiskesto on noin 30 minuuttia. Sen jälkeen välineistö kuivataan, mikä kestää noin 40 minuuttia. Välineistön erityishuolto, esimerkiksi sterilointi, sovitaan ja laskutetaan erikseen.

Ulkoisen välineistön järjestely ennen ja jälkeen koulutuksen sekä pakkaaminen lähetystä varten kuuluu koulutuksen järjestäjän vastuulle.

Ulkopuolisen välineistön toimitus- ja nouto-osoite on: O-rakennus, Biokatu 16, 33520 Tampere.

Kuljetuksiin liittyviä asioita voi tiedustella numerosta 03 311 66797 tai 050 406 9171.