Tiimityön vahvistaminen

Aika

1.10.2019 klo 9.00-16.00

Paikka

Finn-Medi 5 / Epsilon, Iso kokoushuone, 1 krs., Biokatu 12, Tampere

Kohderyhmä

Sosiaali- ja terveysalalla toimiva henkilöstö sekä muut asiasta kiinnostuneet

Tavoite

Seminaarin tarkoitus on nostaa tiimityön lainalaisuuksia ja tärkeimpiä tekijöitä esille niin, että jokainen tiimin esimies tai jäsen voi parantaa oman tiimin toimintaa jokapäiväisessä työssä.

Ohjelma

Päivässä keskitytään seuraaviin tiimityön keskeisiin osa-alueisiin:

  • Luottamus. Tällä osa-alueella tarkoitetaan sitä, että tiimin yksilöt oppivat tuntemaan toisensa ja sitä kautta myös luottamaan toisiinsa tiiviin ja menestyvän tiimityön luomiseksi.
  • Taito rakentavaan konfliktiin. Toisessa osa-alueella keskitytään siihen, että tiimiläiset uskaltavat kyseenalaistaa toistensa olettamuksia ja näkemyksiä toiminnan kehittämiseksi ja parhaiden ratkaisujen tekemiseksi.
  • Sitoutuminen. Kahden ensimmäisen kohdan toteutuminen ratkaisee sen, onko tiimin jäsenten mahdollista ja todennäköistä sitoutua tiimiin. Jos keskustelut ovat kiihkottomia ja omia mielipiteitä ei ilmaista, niin sitoutuminen jää usein pinnalliseksi.
  • Vastuun kantaminen. Luomalla selkeät tavoitteet ja pelisäännöt tiimille on helpompi jakaa myös selkeitä vastuualueita, joista kukin yksilö on vastuussa omalla tekemisellään.
  • Tulokset. Tiimin pitää olla vastuussa yhteisesti tuloksistaan ja niiden toteutumisesta. Viidennen osa-alueen onnistuminen vaatii onnistumista kaikilla aiemmalla neljällä osa-alueella.

Ilmoittautuneille lähetetään pienimuotoinen alkukysely ilmoittautumisajan päätyttyä.

Kouluttajat

Aapo Pöyhönen ja Wille Raitolampi, Viktor – Work-life Metrics Oy

Käytännön järjestelyt

Tays, Osaamisen kehittämisyksikkö, koulutuspalvelut@pshp.fi

Osallistumismaksu

95 € (+ alv 24 %) / henkilö. Maksuton Taysin henkilöstölle. Osallistumismaksu laskutetaan koulutuksen jälkeen.

Ilmoittautumisen sitovuus

Koulutukseen ilmoittautuminen on sitova. Peruuttaminen tai muutokset siinä tulee tapahtua ennen ilmoittautumisajan umpeutumista. Ilmoittautumisajan jälkeen peruttu ilmoittautuminen laskutetaan täysimääräisenä. Esteen sattuessa koulutuspaikan voi luovuttaa samassa työyhteisössä toimivalle kollegalle.

Ilmoittautumiset

Ilmoittautuminen päättyy 17.9.2019

Taysin oma henkilöstö HR-työpöydältä koulutuskalenterin kautta.

Muut osallistujat ilmoittautuvat Taysin verkkosivujen kautta: www.tays.fi/koulutuskalenteri. Mikäli olet kalenterimme uusi käyttäjä, sinun tulee ensin rekisteröityä kalenterin käyttäjäksi. Saatuasi siitä vahvistusviestin sähköpostiisi (rekisteröitymisiä tehdään virka-aikaan), voit käydä ilmoittautumassa koulutukseen koulutuskalenterin kautta. Saat vielä myös ilmoittautumisesta vahvistuksen

Otathan tarvittaessa yhteyttä koulutuspalvelut@pshp.fi, autamme mielellämme.