Julkaistu 11.5.2022

Pirkanmaan Saattohoitopäivät keräsivät lähes 400 ammattilaista uusimman tiedon äärelle

Taysin Palliatiivinen keskus järjesti Pirkanmaan IV Saattohoitopäivät Tampereella 5.–6. toukokuuta. Koska kasvokkaiset kohtaamiset ovat olleet koronan takia pitkään tauolla, yhteen kokoontuminen tuntui erityisen merkittävältä.

Saattohoitopäivien osallistujia hotelli Tornissa.

Saattohoitopäiville kokoontui lähes 400 palliatiivisesta ja saattohoidosta kiinnostunutta ammattilaista päivittämään tietojaan, oppimaan uutta ja verkostoitumaan. Osallistujia saapui ympäri Suomea niin pääkaupunkiseudulta, Porista, Joensuusta kuin Rovaniemeltäkin. Päivät avasi kansanedustaja Sari Sarkomaa, joka toi vahvaa viestiä palliatiivisen ja saattohoidon tukemisesta eduskuntatasolta saakka.

Torstain alkuillan get together -tapaamisessa päästiin pitkästä aikaa vaihtamaan kuulumisia ja verkostoitumaan moniammatillisesti ympäri Suomea. Päiviltä tarttui mukaan reilusti konkreettisia neuvoja ja ohjeita sekä henkistä pääomaa potilaiden parhaaksi.

Saattohoitopäiviltä

Saattohoitopäivien aikana käsiteltiin elämän loppuvaiheen vaikeaa päätöksentekoa ja hoitolinjauksia sekä kohtaamisen, kuuntelemisen ja tukemisen tärkeyttä. Ammattilaiset saivat käytännön työkaluja haastavien oirehoitotilanteiden hallintaan. Lisäksi perehdyttiin potilaiden ja läheisten, niin aikuisten kuin lastenkin, kohtaamiseen sekä eksistentiaalisen hädän tunnistamiseen ja helpottamiseen.

Toivottavasti tapaamme jälleen ensi toukokuussa V Pirkanmaan Saattohoitopäivillä vähintään yhtä sankoin joukoin!

Pirkanmaan Saattohoitopäivien tiimi