Julkaistu 5.9.2022

Maailman potilasturvallisuuspäivää vietetään 17.9. - teemaan liittyviä tapahtumia Taysissa koko viikon ajan

Maailman potilasturvallisuuspäivän teemana on tänä vuonna lääkitysturvallisuus. Taysissa potilasturvallisuuspäivään liittyvää ohjelmaa on koko viikon 37 (12.-18.9.) ajan.

Lääkehoidon turvallisuus koskettaa meitä kaikkia. Erityisesti potilaiden ja läheisten rooli on nostettu tänä vuonna WHO:n toimesta keskiöön. Viikon aikana haluammekin tuoda esiin niitä asioita, joiden avulla turvallisuutta voidaan edistää yhdessä.

Taysissa on käynnissä useita lääkehoidon turvallisuuden kehittämis-ja tutkimushankkeita, joita esitellään viikon aikana Tays Keskussairaalan vanhassa pääaulassa järjestettävässä posterinäyttelyssä 12.-18.9. Taysin sairaaloissa Hatanpäällä, Valkeakoskella ja Sastamalassa posterit ovat nähtävillä syksyn mittaan. Tays Keskussairaalan ja Tays Hatanpään aulatiloissa järjestetään lisäksi avoimet tilaisuudet, joissa on mahdollista tavata Taysin lääkitys- ja potilasturvallisuuskoordinaattorit, potilasturvallisuuslääkäri, potilasasiamies sekä sairaala-apteekin väkeä. Lisäksi paikalla ovat OmaTaysin asiantuntijat sekä ammattilaisia varten Taysissa käytössä olevan mobiilikirjaamislaitteen ja lääkitysturvallisuuden tilannekuvan asiantuntijat, jotka vastaavat mielellään kysymyksiin ja kuulevat palautetta.

Aulatilaisuudet:

Ti 13.9. Tays Hatanpää pääaula klo 11-14

Pe 16.9. Tays Keskussairaalan pääaula klo 12-15

Katso video: Miten voin vaikuttaa oman lääkehoitoni turvallisuuteen?