Julkaistu 6.5.2019

Pirkanmaan influenssaepidemia jatkuu vaimeana

Pirkanmaan influenssakausi on ollut rauhallinen. Se kuitenkin jatkuu edelleen vaimeana.

Kauden 2018–19 influenssaepidemia on ollut varsin rauhallinen Pirkanmaalla. Epidemia kuitenkin jatkuu yhä vaimeana siten, että viime aikoinakin on todettu viikoittain 25–50 varmistettua influenssatapausta.

Influenssatestien osuvuus on pysynyt edelleen epidemiaan sopivana: joka viidenneltä influenssan varalta testatulta potilaalta löytyy influenssa. Myös pieniä paikallisia laitosepidemioita on ilmaantunut yhä alueellamme. Tämän kausiepidemian aikana Pirkanmaalla laboratoriokokein diagnosoidut influenssat ovat olleet A-viruksien aiheuttamia kahta tapausta lukuun ottamatta.

Myös tämän kauden RSV-epidemia on jäänyt pieneksi. Tämä oli odotettuakin, koska RSV aiheuttaa suuremman epidemian yleensä vain joka toinen vuosi.

Mikäli Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueen terveyden- ja sosiaalihuollon laitoksissa on esiintynyt epidemioita, joissa sairastuneista on pidetty rivilistaa, pyydämme lähettämään kopion rivilistauksesta Taysin infektioyksikköön. Näitä tietoja käytetään epidemian loppuarvioinnissa.

Influenssalöydökset 5.5. mennessä.

Viikoittaiset influenssa- ja muut viruslöydökset.