Tämä sivu on kirjoitettu selkokielelläSavuton sairaala

Sairaalamme ja niiden alueet ovat savuttomia. Savuttomuus edistää potilaiden turvallista parantumista, ja myös henkilökunta voi työskennellä terveysturvallisessa ympäristössä. Tupakointi on sallittu vain erikseen merkityillä paikoilla ulkona. Sairaaloiden kioskeissa ja kahviloissa ei myydä tupakkatuotteita. Kun olet sairaalassa, sinulla on oikeus nikotiinikorvaushoitoon.

Kuulumme Tupakaton Sote -verkostoon ja Euroopan savuttomaan terveydenhuoltoverkostoon. Sen englanninkieliset verkkosivut voit avata tästä: European Network of Smoke-free Hospitals.

Meillä on käytössä Savuton sairaala -toimintaohjelma. Se ohjaa henkilökuntaa savuttomuuteen sekä kannustaa potilaita samaan. Potilaille ja henkilökunnalle tarjotaan vieroitusta tupakkatuotteista. Seuraamme vuosittain tehtävällä itsearvioinnilla, miten tavoitteemme toteutuvat.

Kysymme jokaiselta potilaalta hänen tupakkatuotteiden käytöstä ja kirjaamme tiedot hoitokertomukseen. Tupakoiva potilas saa tukea tupakoinnin lopettamiseen ja hänelle tarjotaan vierotushoitoa. Tarjoamme tupakoiville potilaille nikotiinikorvaushoitoa sairaalassaoloaikana. Annamme potilaan jatkohoitopaikkaan ohjeita, jotta vierotushoitoa voidaan jatkaa siellä.

Tupakoimattomana leikkaukseen

Jos tupakoit

  • leikkaus voi olla sinulle suuri riski
  • toivut leikkauksesta hitaammin kuin tupakoimaton.

Meillä on käytössä Tupakoimattomana leikkaukseen -toimintamallii. Pyydämme potilaita lopettamaan tupakoinnin heti, kun leikkausta aletaan suunnitella. Tutkimukset osoittavat, että tupakointi pitäisi lopettaa viimeistään kaksi kuukautta ennen leikkausta. Jos et lopeta tupakointia, leikkaus voidaan joutua perumaan tai siirtämään.