Tays / hormonipoliklinikka
Potilasohje PGH.30.13 ja PGH.30.13b

Transsukupuolisen henkilön ensikäynti hormonipoliklinikalla

Sinulle on varattu aika Taysin hormoni- ja lapsettomuuspoliklinikalle terveystarkastukseen.

Käynnin tarkoituksena on käydä läpi hormonihoidon vaikutuksia sekä arvioida mahdolliset riskit hormonihoitoa ajatellen. Tapaat ensin hormonihoidon aloituksesta vastaavan lääkärin ja sen jälkeen käyt hoitajan luona sopimassa mm. verikokeista, jotka yleensä otetaan myöhemmin omalla paikkakunnalla ennen hormonihoidon aloitusta.

Käynnillä mitataan verenpaine, kuunnellaan sydäntä ja tarkistetaan paino. Tarvittaessa voidaan tehdä gynekologinen tutkimus ja kohdun ja munasarjojen tutkimus ultraäänellä. Usein tutkimus onnistuu vatsan päältä, jolloin virtsarakon on hyvä olla melko täysi. Transnaisen tutkimuksiin kuuluu yleensä kivesten ja nivusten tutkiminen. Iäkkäällä voidaan tunnustella myös eturauhanen. Kaikki tutkimukset tehdään potilaan toivetta kunnioittaen..

Täytä liitteenä oleva esitietolomake ja tuo se tullessasi vastaanotolle. Toivomme myös, että selvität suvussasi mahdollisesti esiintyvät terveysriskit sekä äitisi että isäsi puolelta ja merkitset ne esitietokaavakkeeseen. Liitteenä on myös hoitosuostumuskaavake, johon pyydämme tutustumaan jo ennen vastaanottoa.

On tavallista, että ensikäynti jännittää, siksi voi olla hyvä tehdä kotona muistilista asioista, jotka erityisesti haluaisit ottaa esille. Vastaanottoa varten on varattu aikaa noin 30 minuuttia, saavu paikalle hyvissä ajoin.

Kaukaa tuleville on mahdollista järjestää hotelliyöpyminen edullisesti sairaala-alueella sijaitsevassa potilashotellista.

Mikäli varattu aika ei sovi sinulle, pyydämme ilmoittamaan siitä mahdollisimman pian.

Yhteystiedot

Taysin hormoni- ja lapsettomuuspoliklinikka, ajanvaraus- ja neuvontanumero 03 311 66698 arkisin kello 8–14

Käytössämme on takaisinsoittopalvelu. Puheluun vastaa aina ensimmäisenä nauhoite. Kuuntele annetut ohjeet loppuun asti ja toimi niiden mukaisesti. Sovittu takaisinsoitto tulee tuntemattomasta numerosta. Jos puhelinnumerosi on salainen tai oman numeron lähetys on estetty, valitse niin, että voit näppäillä puhelinnumerosi suuntanumeroineen.

Tervetuloa!