Tays / keuhkosairaudet
Potilasohje 80.00.05

Keuhkosairauksien vuodeosastolle 1 tulevalle potilaalle

Keuhkosairauksien vuodeosasto 1 (Kei1) sijaitsee Tays Keskussairaalan B-rakennuksen 12. kerroksessa.

Varatun ajan muuttaminen

Varatun ajan voi muuttaa tai perua arkisin kello 8–16, puhelin 03 311 63342.

Mitä mukaan osastolle

  • lääkereseptit tai luettelo käyttämistäsi lääkkeistä
  • hengitettävät lääkkeet
  • mahdolliset hengitysapuvälineet
  • henkilökohtaiset hygieniatarvikkeet; sairaalasta saat potilasvaatteet

Henkilökohtaisia tavaroita varten on vuoteesi vieressä lukitsematon kaappi. Toivomme, että et ota sairaalaan arvoesineitä tai suurta rahasummaa, sillä sairaala ei vastaa mukana tuomistasi arvoesineistä ja rahoista.

Käynnin aikana

Sinulle on lähetteen perusteella tehty etukäteen hoito- ja tutkimussuunnitelma, joka täsmentyy osastolla, kun keskustelet lääkärin ja hoitajan kanssa. Osastolla hoidostasi vastaa nimetty omahoitaja. Kun omahoitaja ei ole työvuorossa, sinusta huolehtii toinen hoitaja. Osaston päiväohjelmasta saat tietoa potilashuoneissa olevista kansioista sekä henkilökunnalta.

Osastolla on vapaat vierailuajat lukuun ottamatta valvontahuonetta, jossa on aika- sekä vierailurajoitus. Osastolle ei voi tuoda kukkia. Jokaisen potilaan vuoteen vieressä on henkilökohtainen puhelin, johon saat numeron sairaalaan tullessasi. Useimmiten voit käyttää myös omaa matkapuhelinta. Esitä erityisruokavaliota koskevat tiedot ja toiveet ruuan suhteen osastolle tullessasi, tai täytä mukana seuraava ruokavaliokaavake.

Tietojen anto

Sinusta annetaan tietoja vain luvallasi. Jos annat luvan, lääkäri kertoo sairaudestasi ja hoidostasi läheisillesi. Lupa pyydetään sairaalaan tullessasi. Hoitohenkilökunta antaa puhelimitse yleensä vain vointia koskevia yleistietoja. Sairaalaan tullessa sinulta pyydetään kirjallinen suostumus luovuttaa tietoja sairaudestasi ja hoidostasi muille sinua hoitaville lääkäreille, terveyskeskuksille ja lääkäreille. Voit kieltää antamasta tietoja kenellekään sairaalassa olostasi. Kielto merkitään potilasrekisteriin, jolloin myöskään neuvonta tai puhelinvaihde ei yhdistä sinulle puheluja eikä opasta vieraita luoksesi.