Tays / keuhkosairaudet
Potilasohje 80.00.02

Ohjeita keuhkosairauksien poliklinikalle tulevalle potilaalle

Keuhkosairauksien poliklinikka sijaitsee Tays Keskussairaalan B-rakennuksen ensimmäisessä kerroksessa.

Ilmoittautuminen

Poliklinikalle ilmoittaudutaan sisäänkäyntien yhteydessä olevilla automaateilla.

  • Näytä kelakortin, ajokortin tai kutsukirjeen viivakoodia ilmoittautumisautomaattiin.

  • Automaatti tulostaa käyntinumeron, jolla sinut kutsutaan sisään vastaanotolle.

  • Seuraa odotusaulassa olevia infonäyttöjä, jonne tulee näkyviin käyntinumerosi sekä vastaanottohuoneen numero.

  • Röntgenkuvaukseen tai laboratorioon menevää potilasta pyydetään edelleen ilmoittautumaan ilmoittautumispisteessä.

Ennen poliklinikalle tuloa

  • Jos olet tulossa keuhkosairauksien poliklinikalle ensikäynnille, täytä edeltävästi terveyskysely www.omatays.fi-palvelussa.

Tullessasi poliklinikalle tutkimuksiin ota mukaan

  • saamasi kutsukirje

  • tilanjatke, jota käytät inhaloitavien keuhkolääkkeiden ottamiseen

Käynnin aikana

Ennen poliklinikalle tuloa sinulle on tehty lähetteessä olevien tietojen pohjalta alustava tutkimus- ja hoitosuunnitelma. Se sisältää tehtävät tutkimukset ja annettavat hoidot, niiden ajankohdat ja järjestyksen. Tulohaastattelun ja poliklinikkahoidon aikana hoitosuunnitelmaa täsmennetään. Suunnitelmasta saat tietoja lääkäreiltä ja hoitajilta. Aikataulut saattavat muuttua. Tutkimusten ja hoitojen ajankohtaa joudutaan toisinaan siirtämään ennakolta sovitusta. Henkilökunta ilmoittaa muuttuneesta aikataulusta.

Kun hoitojakso poliklinikalla on päättynyt, saat kirjallisen hoitopalautteen eli epikriisin kotiin kuukauden kuluessa. Siinä mainitaan tärkeimmät tutkimukset ja toimenpiteet, jotka sinulle on tehty, taudinmääritys, jatkohoito-ohjeet sekä sinua hoitaneen lääkärin nimi.

Voit kysyä sinulle epäselvistä asioista ja esittää tarvittaessa hoitoosi liittyviä toivomuksia. Lääkäreiltä ja hoitajilta saat tiedot sairauteesi liittyvissä asioissa. Keskusteluihin voivat osallistua myös läheisesi, mikäli niin haluat.

Yhteydenotot

Hoitoa tai ajanvaraukseen liittyvissä asioissa voit lähettää meille viestin OmaTaysin hoitokeskustelun kautta osoitteessa www.omatays.fi. Kirjautuminen palveluun tapahtuu pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. PIN-koodi palveluun on 4816. Vastaamme viestiin kahden työpäivän kuluessa. Voit myös jättää soittopyynnön sairaanhoitajalle numeroon 03 311 63169 tai tekstiviestillä numeroon 045 7396 5822 kaikkina vuorokauden aikoina. Kirjoita tekstiviestiin nimesi, syntymäaikasi ja asiasi lyhyesti. Otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian. Aukioloajan ulkopuolella tulleisiin soittoihin ja viesteihin vastaamme seuraavana arkipäivänä.