Tays / unipoliklinikka
Potilasohje 80.00.21

Ohjeita unipoliklinikalle tulevalle potilaalle

Unipoliklinikka sijaitsee Finn-Medi 5 -rakennuksen 7. kerroksessa. Kulku rakennukseen on Potilashotellin sisäänkäyntiä vastapäätä olevasta ovesta. Täytä esitietolomakkeet OmaTaysissa ennen vastaanottoa (www.omatays.fi). Saavu paikalle aina vähintään 15 minuuttia ennen vastaanottoaikaa, mutta jos et ole täyttänyt esitietolomakkeita OmaTaysissa, saavu paikalle puoli tuntia ennen lääkärin vastaanottoaikaa.

Ilmoittautuminen

Poliklinikalla on käytössä ilmoittautumisautomaatti

  • Näytä kelakortin, ajokortin tai kutsukirjeen viivakoodia ilmoittautumisautomaattiin.
  • Automaatti tulostaa käyntinumeron, jolla sinut kutsutaan sisään vastaanotolle.
  • Seuraa odotusaulassa olevaa infonäyttöä, johon tulee näkyviin käyntinumerosi sekä vastaanottohuoneen numero.

Tullessasi poliklinikalle ota mukaan

  • saamasi kutsukirje liitteineen
  • Hengityksen apuvälineet (CPAP-laite), jos se on jo sinulle luovutettu

Käynnin aikana

Ennen poliklinikalle tuloa sinulle on tehty lähetteessä olevien tietojen pohjalta alustava tutkimus- ja hoitosuunnitelma. Se sisältää tehtävät tutkimukset ja annettavat hoidot. Poliklinikkahoidon aikana hoitosuunnitelmaa täsmennetään. Lääkäreiltä ja hoitajilta saat tiedot sairauteesi liittyvissä asioissa. Keskusteluihin voivat osallistua myös läheisesi, mikäli niin haluat.

Voit katsoa kirjallisen hoitopalautteen käynnistäsi Omakannasta. Jos haluat tiedot kirjeellä, mainitse asiasta vastaanotolla.

Yhteydenotot

Ajanvaraukseen tai hoitoon liittyvistä asioista voit jättää soittopyynnön sairaanhoitajalle numeroon 03 311 63315 tai tekstiviestillä numeroon +3584573965932 kaikkina vuorokauden aikoina. Voit lähettää meille myös viestin OmaTaysin hoitokeskustelun kautta, johon PIN-koodi on 5321 (ks. erillinen ohje). Sairastumisen vuoksi peruttavat ajat pyydämme ilmoittamaan tekstiviestillä. Käytössämme on takaisinsoittopalvelu. Soitamme sinulle takaisin saman päivän aikana. Aukioloajan ulkopuolella tulleisiin yhteydenottoihin vastaamme seuraavana arkipäivänä. Ajanvarauksesi voit tarkistaa osoitteessa www.omatays.fi.

Tarvikejakelupäivät ovat maanantaisin klo 13-15 ja perjantaisin klo 10-12. Tarvikejakelun aikana ei tehdä laitevaihtoja eikä hoidonohjausta.