Tays Kuvantamiskeskus / kliininen fysiologia
Potilasohje 1279/6017

EKG-pitkäaikaisrekisteröinti

EKG-pitkäaikaisrekisteröinnin tarkoituksena on tutkia sydämen toimintaa. Rekisteröintilaite tallentaa sydänfilmiä eli EKG:ta yhden tai kahden vuorokauden ajan. 

Tule paikalle noin 15 minuuttia ennen tutkimusaikaa, jotta verenkierto- ja hengityselimistösi ehtivät tasaantua.

Valmistautuminen tutkimukseen

  • Älä rasvaa rintakehän ihoa edellisenä iltana tai tutkimuspäivän aamuna.
  • Älä käytä hajusteita tutkimukseen tullessasi.
  • Varaa rekisteröintilaitteen asentamiseen aikaa noin puoli tuntia.

Lääkitys

Lääkitystä koskevat tiedot ovat tärkeitä. Ota mukaan luettelo tai lääkekortti (lääkkeen nimi ja annostus) tällä hetkellä käytössä olevista lääkkeistä. 

Noudata tutkimukseen lähettävän lääkärin ohjeita lääkityksestä.

Tutkimuksen kulku

Hoitaja asentaa sinulle rekisteröintilaitteen. Rintakehällesi laitetaan elektrodit, joiden avulla rekisteröinti tapahtuu.

Rekisteröintilaite on pieni vyötäröllä mukana kannettava tallennin, joka ei haittaa normaalia elämää, mutta rekisteröintilaitetta ei kuitenkaan saa kastella. Ohjeen mukaisesti pidät toiminnoistasi päiväkirjaa.

Laite palautetaan yleensä seuraavana päivänä. Palautusaika sovitaan asennuksen yhteydessä.

Muuta huomioitavaa

Äkillistä infektiota (hengitystie- tai suolistoinfektio tai muu vastaava) sairastavalle ei tutkimusta voi tehdä. Mikäli sairastut, ota yhteyttä viimeistään tutkimusta edeltävänä päivänä sinut tutkimukseen lähettäneeseen poliklinikkaan tai hoito-osastoon.

Lisätiedot

Tutkimus tehdään Tays Keskussairaalan kliinisellä fysiologialla K-rakennuksen toisessa kerroksessa. Kulku tapahtuu pääaulan kautta.

Lisätietoja tutkimuksesta saat kliiniseltä fysiologialta, puhelin 03 311 66353 arkipäivisin kello 8-14 sekä osoitteesta www.tays.fi/klf.