Tays Kuvantamiskeskus / kliininen fysiologia
Potilasohje 6370

EKG-pitkäaikaisrekisteröinti, seitsemän vuorokautta

EKG-pitkäaikaisrekisteröinnin tarkoituksena on tutkia sydämen toimintaa. Rekisteröintilaite tallentaa sydänfilmiä eli EKG:ta seitsemän vuorokauden ajan. 

Tule paikalle noin 15 minuuttia ennen tutkimusaikaa, jotta verenkierto- ja hengityselimistösi ehtivät tasaantua.

Valmistautuminen tutkimukseen

  • Älä rasvaa rintakehän ihoa edellisenä iltana tai tutkimuspäivän aamuna.
  • Älä käytä hajusteita tutkimukseen tullessasi.
  • Varaa rekisteröintilaitteen asentamiseen aikaa noin puoli tuntia.

Lääkitys

Lääkitystä koskevat tiedot ovat tärkeitä. Ota mukaan luettelo tai lääkekortti (lääkkeen nimi ja annostus) tällä hetkellä käytössä olevista lääkkeistä. 

Noudata tutkimukseen lähettävän lääkärin ohjeita lääkityksestä.

Tutkimuksen kulku

Hoitaja asentaa sinulle rekisteröintilaitteen. Rintakehällesi laitetaan elektrodit, joiden avulla rekisteröinti tapahtuu.

Rekisteröintilaite on pieni vyötäröllä mukana kannettava tallennin, joka ei haittaa normaalia elämää, mutta rekisteröintilaitetta ei kuitenkaan saa kastella. Ohjeen mukaisesti pidät toiminnoistasi päiväkirjaa.

Laittopäivänä sovitaan elektrodien vaihtopäivä rekisteröinnin puoliväliin. Varaa tähänkin käyntiin aikaa noin puoli tuntia. Vaihtopäivänä pääset kotona käymään suihkussa. Myös laitteen palautuspäivä ja -aika sovitaan asennuksen yhteydessä.

Muuta huomioitavaa

Äkillistä infektiota (hengitystie- tai suolistoinfektio tai muu vastaava) sairastavalle ei tutkimusta voi tehdä. Mikäli sairastut, ota yhteyttä viimeistään tutkimusta edeltävänä päivänä sinut tutkimukseen lähettäneeseen poliklinikkaan tai hoito-osastoon.

Lisätiedot

Tutkimus tehdään Tays Keskussairaalan kliinisellä fysiologialla K-rakennuksen toisessa kerroksessa. Kulku tapahtuu pääaulan kautta.

Tutkimukseen liittyvät tiedustelut, ajanvarauksen peruutukset ja siirrot voit soittaa takaisinsoittonumeroon 03 3116 5146 tai lähettää tekstiviestillä numeroon 045 7395 9018. Olemme sinuun yhteydessä viimeistään seuraavana arkipäivänä.