Tays Kuvantamiskeskus / Kliininen fysiologia ja isotooppilääketiede
Potilasohje NK6BQ

Luuston gammakuvaus

Tutkimuksella selvitetään muutoksia luustossa

Halutessasi voit ottaa saattajan mukaan. Emme suosittele pienten lasten mukaan ottamista. Älä käytä hajusteita tutkimukseen tullessasi.

Tutkimusta ei tehdä raskauden aikana. Mikäli olet tai epäilet olevasi raskaana, ilmoita siitä kliinisen isotooppilääketieteen yksikköön puhelimitse ajan perumiseksi.

Valmistautuminen tutkimukseen

  • Varaa tutkimusta varten aikaa noin neljä tuntia.
  • Saat syödä ja juoda sekä ottaa lääkkeet normaalisti.
  • Tutkimusaine ei vaikuta vointiin.

Tutkimuksen kulku

  • Annamme sinulle radioaktiivisen tutkimusaineen injektiona kyynärvarren laskimoverisuoneen. Pistosta voi verrata verinäytteenottoon.
  • Kuvaus aloitetaan noin kolmen tunnin kuluttua injektiosta. Kuvaus tapahtuu selinmakuulla. Tutkimus ei rajoita liikkumista sairaalassa injektion ja kuvauksen välillä.
  • Kuvauksen kesto vaihtelee puolesta tunnista tuntiin.

Tutkimuksen jälkeen

Imettävien äitien tulee pitää neljän tunnin imetystauko.

Tutkimustulos

Tutkimustuloksen saat hoitavalta lääkäriltä.

Lisätiedot

Tutkimus tehdään Tays Keskussairaalan kliinisen isotooppilääketieteen yksikössä F-rakennuksessa. Käynti F-rakennukseen Taysin pääaulan tai R-rakennuksen kautta. F-rakennukseen ei ole sisäänkäyntiä ulkokautta.

Tutkimukseen liittyvät tiedustelut, ajanvarauksen peruutukset ja siirrot voit soittaa takaisin-soittonumeroon 03 3116 5146 tai ilmoittaa tekstiviestillä numeroon 045 7395 9018. Olemme sinuun yhteydessä viimeistään seuraavana arkipäivänä.