Tays Kuvantamiskeskus / Kliininen fysiologia ja isotooppilääketiede
Potilasohje JF4PN

Suolistoverenvuodon gammakuvaus

Tutkimuksella pyritään selvittämään suoliston alueella tapahtunut verenvuoto.

Halutessasi voit ottaa saattajan mukaan. Emme suosittele pienten lasten mukaan ottamista. Älä käytä hajusteita tutkimukseen tullessasi.

Tutkimusta ei tehdä raskauden aikana. Mikäli olet tai epäilet olevasi raskaana, ilmoita siitä kliinisen isotooppilääketieteen yksikköön puhelimitse ajan perumiseksi.

Valmistautuminen tutkimukseen

  • Ei esivalmisteluja.
  • Varaa tutkimukseen aikaa koko päivä.

Tutkimuksen kulku

Annamme sinulle kaksi radioaktiivista tutkimusaineinjektiota kyynärvarren laskimoverisuoneen. Injektioiden väli on 30 minuuttia. Pistoksia voi verrata verinäytteenottoon.

Kuvaus aloitetaan heti toisen tutkimusaineinjektion jälkeen. Kuvaus kestää tunnin ja tapahtuu selinmakuulla. Tarvittaessa otetaan lisäkuvia ja mahdollisesti kuvaus vielä seuraavana päivänä.  

Tutkimustulos

Tutkimustuloksen saat hoitavalta lääkäriltä.

Lisätiedot 

Tutkimus tehdään Tays Keskussairaalan kliinisen isotooppilääketieteen yksikössä F-rakennuksessa. Käynti F-rakennukseen Taysin pääaulan tai R-rakennuksen kautta. F-rakennukseen ei ole sisäänkäyntiä ulkokautta.

Tutkimukseen liittyvät tiedustelut, ajanvarauksen peruutukset ja siirrot voit soittaa takaisin-soittonumeroon 03 3116 5146 tai ilmoittaa tekstiviestillä numeroon 045 7395 9018. Olemme sinuun yhteydessä viimeistään seuraavana arkipäivänä.