Tays Kuvantamiskeskus / Kliininen fysiologia ja isotooppilääketiede
Potilasohje NK6BN

Sydänamyloidoosin gammakuvaus

Sydänamyloidoosi on harvinainen sairaus, jossa niin sanottuja amyloidisäikeitä kertyy sydänlihakseen. Tämän seurauksena potilaalla voi esiintyä muun muassa sydämen vajaatoimintaa tai sydämen johtoratojen toimintahäiriöitä.

Halutessasi voit ottaa saattajan mukaan. Emme suosittele pienten lasten mukaan ottamista. Älä käytä hajusteita tutkimukseen tullessasi.

Tutkimusta ei tehdä raskauden aikana

Mikäli olet tai epäilet olevasi raskaana, ilmoita siitä kliinisen isotooppilääketieteen yksikköön puhelimitse ajan perumiseksi.

Valmistautuminen tutkimukseen

  • Varaa tutkimusta varten aikaa noin neljä tuntia.
  • Ei esivalmisteluja.

Tutkimuksen kulku

Tutkimuksessa annamme sinulle radioaktiivista tutkimusainetta injektiona kyynärvarren laskimoon. Pistosta voi verrata verinäytteenottoon.

Kuvaus tapahtuu selinmakuulla kolmen tunnin kuluttua tutkimusaineinjektiosta.   

Tutkimus ei vaikuta vointiin eikä rajoita liikkumista sairaalassa injektion ja kuvauksen välillä.

Tutkimustulos

Tutkimustuloksen saat hoitavalta lääkäriltä.

Lisätiedot 

Tutkimus tehdään Tays Keskussairaalan kliinisen isotooppilääketieteen yksikössä F-rakennuksessa. Käynti F-rakennukseen Taysin pääaulan tai R-rakennuksen kautta. F-rakennukseen ei ole sisäänkäyntiä ulkokautta.

Tutkimukseen liittyvät tiedustelut, ajanvarauksen peruutukset ja siirrot voit soittaa takaisinsoittonumeroon 03 3116 5146 tai ilmoittaa tekstiviestillä numeroon 045 7395 9018. Olemme sinuun yhteydessä viimeistään seuraavana arkipäivänä.