Tays Kuvantamiskeskus / Kliininen neurofysiologia
Potilasohje 1303

Anaalisfinkter-EMG-tutkimus

Tutkimuksessa tutkitaan peräsuolen alueen lihasten ja hermojen toimintaa.

Valmistautuminen tutkimukseen

  • Tutkimus ei vaadi erityisiä esivalmisteluja, normaali suolen tyhjennys riittää.
  • Tutkimus kestää noin puoli tuntia.
  • Tutkimuspäivänä saat syödä ja juoda normaalisti sekä ottaa lääkkeet tavalliseen tapaan. Myös kipulääkkeitä voit ottaa tavalliseen tapaan, sillä niiden käyttö ei vaikuta tutkimustuloksiin.
  • Jos käytät verenohennuslääkkeitä tai sinulla on sydämentahdistin, ilmoita siitä tutkimuksen alussa.
  • Mikäli sinulle on tehty ENMG-tutkimus aiemmin jossain muualla, ota tutkimustulokset mukaasi käynnille.

Tutkimuksen kulku

Tutkimuksessa mitataan ääreishermojen johtokykyä antamalla peräsuoleen pieniä sähköärsykkeitä. Peräaukon sulkijalihaksen toimintaa voidaan tarvittaessa tutkia myös lihakseen pistettävän ohuen neulan avulla. Tutkimus voi hetkellisesti tuntua kivuliaalta, mutta on täysin vaaraton.

Tietoa tutkimustuloksista sekä mahdollisista jatkotoimista saat myöhemmin tutkimuksen pyytäneestä yksiköstä.

Yhteystiedot

Tutkimukseen liittyvät tiedustelut, ajanvarauksen peruutukset ja siirrot voit soittaa takaisinsoittonumeroon 03 311 65940 tai lähettää tekstiviestillä numeroon 045 7395 9021. Olemme sinuun yhteydessä viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Tutkimus tehdään Tays Keskussairaalan kliinisellä neurofysiologialla K-rakennuksen neljännessä kerroksessa. Sisäänkäynti Tays Keskussairaalan pääovista. Kulje pääaulan läpi ja käänny vasemmalle poliklinikkalaboratorioon. Poliklinikkalaboratorion odotustilojen jälkeen käänny vasemmalle. Nouse käytävän päässä olevalla hissillä neljänteen kerrokseen.