Tays Kuvantamiskeskus / Kliininen neurofysiologia
Potilasohje rTMS, 6290

Magneettistimulaatiosarjahoito kipupotilaalle

Hoidon toteutus suunnitellaan yksilöllisesti oireiden mukaan. Hoitosarja on yleensä kymmenen hoitokertaa.

Valmistautuminen

Voit syödä ja juoda tavalliseen tapaan sekä ottaa lääkärin määräyksen mukaiset lääkkeet ohjeen mukaan. Tutkimusta ei voida suorittaa, mikäli sinulla on:

  • sydämentahdistin
  • keskushermostostimulaattori
  • sisäkorvaproteesi
  • pään alueen metalliesineitä kuten klipsejä (hampaiden amalgaamipaikat, hammasimplantit tai hammasraudat eivät ole esteenä hoidolle)
  • metallinen keinoläppä
  • insuliinipumppu 

Alkukartoitus ja hoito

Tutkimus ja hoito tehdään istuen. Pään lähelle asetetaan magneettikela, joka tuottaa magneettikentän. Ensimmäisellä käynnillä määritetään liikekynnysarvo stimuloimalla liikeaivokuorta ja seuraamalla käden lihasvasteita. Magneettikuvan avulla paikannetaan se aivoalue, johon hoito kohdistetaan. Hoidon aikana tähän kohtaan annetaan magneettipulsseja sarjoina.

Hoitokäynnit ovat arkipäivisin. Ensimmäinen hoitokerta kestää yhdestä kahteen tuntia. Seuraavat hoitokäynnit ovat noin 45 minuuttia. Hoitava yksikkö arvioi hoidon tehon ja mahdollisen jatkohoidon.

Yhteystiedot

Tiedustelut, ajanvarauksen peruutukset ja siirrot voit soittaa takaisinsoittonumeroon 03 311 65940 tai lähettää tekstiviestillä numeroon 045 7395 9021. Olemme sinuun yhteydessä viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Hoito annetaan Tays Keskussairaalan kliinisellä neurofysiologialla Finn-Medi 1 -rakennuksen toisessa kerroksessa.