Tays Kuvantamiskeskus / kliininen neurofysiologia
Potilasohje 3541

Motorinen herätevastetutkimus magneettistimulaatiolla

MEP-tutkimuksessa selvitetään liikehermoratojen toimintaa aivoissa ja selkäytimessä.

Valmistautuminen tutkimukseen

  • Ihon tulee olla puhdas, sillä elektrodit toimivat parhaiten puhtaassa, rasvattomassa ihossa. Älä käytä pesun jälkeen mitään ihovoiteita.
  • Saat syödä ja juoda normaalisti sekä ottaa lääkkeet tavalliseen tapaan. Myös kipulääkkeitä voit ottaa tavalliseen tapaan, sillä niiden käyttö ei vaikuta tutkimustuloksiin.
  • Tutkimusta ei voida tehdä, mikäli sinulla on sydämentahdistin tai pään alueella metalliesineitä kuten klipsejä. Hampaiden amalgaamipaikat eivät ole este tutkimukselle.

Tutkimuksen kulku

Tutkimuksessa aktivoidaan magneettipulsseilla aivokuorta pään ulkopuolelta sekä hermojuuria niskan ja selän alueelta. Aktivaatio saa aikaan lihassupistuksen, joka mitataan ihon pinnalle kiinnitettyjen tarrojen avulla. Tutkittavien hermoratojen mukaan tarroja kiinnitetään käsiin, jalkoihin tai kasvoihin. Tutkimus kestää noin tunnin.

Tietoa tutkimustuloksista sekä mahdollisista jatkotoimista saat tutkimuksen pyytäneestä yksiköstä.

Yhteystiedot

Tutkimukseen liittyvät tiedustelut, ajanvarauksen peruutukset ja siirrot voit soittaa takaisinsoittonumeroon 03 311 65940 tai lähettää tekstiviestillä numeroon 045 7395 9021. Olemme sinuun yhteydessä viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Tutkimus tehdään Tays Keskussairaalan kliinisellä neurofysiologialla Finn-Medi 1 -rakennuksen toisessa kerroksessa.