Tays Kuvantamiskeskus / kliininen neurofysiologia
Potilasohje

Video-EEG-tutkimus

Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää erilaisten kohtauksellisten oireiden aikana tapahtuvat muutokset aivosähkötoiminnassa sekä käyttäytymisessä. Video-EEG-tutkimuksessa tehdään samanaikaisesti sekä aivosähkötoiminnan (EEG) jatkuvaa rekisteröintiä että videokuvausta.

Valmistautuminen tutkimukseen

  • Ota omat lääkkeesi mukaan. Mikäli lääkemuutoksista ei ole sovittu hoitavan lääkärin kanssa, ota lääkkeesi tavalliseen tapaan myös aamulla ennen tutkimukseen tuloa.
  • Hiusten tulee olla puhtaat. Älä käytä hiusmuotoilutuotteita tai rasvaisia ihovoiteita tutkimukseen tullessasi, jotta mittauselektrodien kiinnitys onnistuisi hyvin.
  • Tutkimuksen aikana et voi mennä suihkuun tai pestä hiuksia, mutta pikkupesuja voit tehdä.
  • Voit käyttää tutkimuksen ajan joko sairaalan vaatteita tai omia vaatteitasi. Puseron tulee olla edestä napitettava tai vetoketjullinen. Voit ottaa mukaan myös aamutossut tai sisäkengät.

Tutkimuksen kulku

Saavuttuasi tutkimusyksikköön hiuspohjaasi ja kasvojesi iholle kiinnitetään tutkimuselektrodit. Kiinnitykseen käytetään vesiliukoista tahnaa ja ihoystävällisiä tarroja.

Tutkimuksen aikana voit liikkua tutkimushuoneessasi. Voit esimerkiksi katsella televisiota, kuunnella musiikkia tai lukea. Kannattaa ottaa mukaan kirjoja, lehtiä, käsitöitä, elokuvia (DVD) tai muuta ajankulua. Osastolla on Playstation 3 ja 4 -pelikonsolit. Voit myös ottaa mukaan oman kannettavan tietokoneesi tai pelikonsolin. Kameroiden käyttö on kielletty. Sairaalassa on käytössä langaton internet (Tays_wifi).

Omaiset ja ystävät ovat tervetulleita vierailulle. Yksikössä ei ole virallisia vierailuaikoja. Tutkimushuone voi olla kaksipaikkainen, jolloin huonekaverin läsnäolo tulee huomioida.

Tutkimushenkilökunta työskentelee ympäri vuorokauden rekisteröintiä valvoen, mutta he eivät pysty antamaan sinulle tuloksia kesken tutkimuksen. Neurologi vastaa tutkimuksenaikaisesta lääkityksestä ja kertoo alustavat tutkimustulokset kotiutuspäivänä.