Tays / korva-, nenä- ja kurkkutaudit
Potilasohje SKS.55.02

Osastolle 6B saapuminen leikkauspäivänä

Sinua hoidetaan vuodeosastolla 6B, joka sijaitsee Tays Keskussairaalan B-rakennuksen 6. kerroksessa.

Ota sairaalaan mukaan

  • henkilökohtaiset hygieniavälineet
  • henkilökohtaiset lääkkeet ja hoitolaitteet (esimerkiksi CPAP-laite)
  • mahdolliset muihin sairauksiin liittyvät hoitoselosteet tai -kortit.

Toimenpiteeseen valmistautuminen

Valmistaudu toimenpiteeseen peseytymällä etukäteen joko edellisenä iltana tai toimenpidepäivän aamuna. Hiusten pesu on välttämätöntä. Tarkista, että iho on toimenpidealueella ehjä. Pue yllesi sairaalaan tulopäivänä puhtaat ja mukavat vaatteet. Korut ja lävistykset on syytä jättää kotiin. Toimenpiteeseen mentäessä ei saa olla meikkiä eikä kynsilakkaa. Vältä laittamasta tekokynsiä tai ripsien pidennyksiä ennen toimenpidettä. Mikäli toimenpide tehdään parran alueella, tulee parta ajaa kotona ennen sairaalan tuloa.

Sairaala ei vastaa omaisuudestasi, joten pyydämme jättämään kotiin suuret rahasummat, korut sekä pankkikortit. Henkilökohtaiset tavarat ja vaatteet voit säilyttää potilashuoneen lukollisessa kaapissa. Osastolla voit käyttää omaa matkapuhelinta.

Toimenpiteesi tapahtuu sairaalaan tulopäivänä. Toimenpidettä varten sinun pitää olla syömättä ja juomatta edellisestä illasta kello 24.00 alkaen. Jos olet syönyt tai juonut, toimenpidettä ei voida suorittaa suunnitelman mukaisesti. Toimenpidepäivän aamuna voit ottaa pienen vesimäärän kera vain ne lääkkeet, joista olet saanut hoitajalta ohjeen. Mikäli et ole saanut mitään ohjetta, otetaan määrätyt lääkkeet vasta osastolla.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu osastolla osastonsihteerille. Tämän jälkeen omahoitaja ottaa sinut vastaan, esittelee osaston ja vuodepaikan sekä kertoo päivän ohjelmasta.

Vierailut

Osastollamme on vapaa vierailuaika kello 21 saakka.

Kotiutuminen

Kotiutumisesta päättää hoitava lääkäri. Kotiutuessasi saat kotihoito-ohjeet, reseptit, mahdollisesti jälkitarkastusajan, sairauslomatodistuksen ja muut tarvitsemasi todistukset.

Mikäli kotiudut toimenpidepäivänä, tulee seuranasi illan ja yön aikana olla aikuinen henkilö. Sairaalasta voit kotiutua saattajan kanssa, omalla autolla ajaminen on kiellettyä.

Tiedustelut tai peruutukset

Voit tiedustella kutsua koskevia asioita tai tarvittaessa perua ajan mahdollisimman pian numerosta 03 311 64232 (takaisinsoittoaika maanantaisin kello 9–11 ja tiistaista perjantaihin kello 9–11 ja 12–14). Mikäli sairastut äkillisesti, voit ottaa yhteyttä muuna aikana suoraan osastolle 6B, puhelin 03 311 66346. Tervetuloa!