Tays / korvataudit
Potilasohje 55.00.01

Tärykalvopisto (parasenteesi)

Tärykalvopiston tarkoituksena on poistaa tulehduserite välikorvasta, lievittää särkyä, nopeuttaa korvatulehduksen paranemista sekä pienentää komplikaatioiden riskiä.

Korvan suojaus

Korvaa ei tarvitse suojata vedeltä. Vältä kuitenkin sen kulkeutumista korvaan sekä sukeltamista viikon ajan.

Vuoto korvasta

Korvasta saattaa tulla eritettä muutaman päivän ajan tärykalvopiston jälkeen. Mikäli vuoto jatkuu yli 3–4 vuorokautta, ota yhteys terveyskeskukseen.

Kivun ja tulehduksen hoito

Käytä kipulääkettä tarpeen mukaan. Mikäli olet saanut antibioottireseptin, syö kuuri loppuun ohjeen mukaan. Älä käytä korvatippoja, ellei toimenpiteen tehnyt lääkäri niitä ole erikseen määrännyt. Jos kipu pahenee, kuumeilu jatkuu yli kaksi vuorokautta tai korva ei mielestäsi ole parantunut normaaliksi, ota yhteys terveyskeskukseen.

Yhteydenotto toimenpideyksikköön:

Tays Keskussairaala: korvatautien poliklinikka, puhelin 03 311 65997. Numero on takaisinsoittonumero. Voit jättää viestin koska tahansa. Takaisinsoittoaika kerrotaan sinulle kun jätät pyynnön.

Tays Hatanpää: korvayksikkö, puhelin 03 311 58420. Numero on takaisinsoittonumero. Voit jättää viestin koska tahansa. Takaisinsoittoaika kerrotaan sinulle kun jätät pyynnön.

Tays Valkeakoski: korvatautien poliklinikka arkisin kello 7.30-15 puhelin 03 311 67324

Muuna aikana: Tays Keskussairaala, vuodeosasto 6B, puhelin 03 311 66346