Tays Kuvantamiskeskus / radiologia
Potilasohje NA1AD

Tuki- ja liikuntaelimistön tietokonetomografiatutkimus (TT)

Tietokonetomografia on tutkimusmenetelmä, jossa tutkittavalta alueelta otetaan poikkileikekuvia. Kuvat muodostuvat röntgensäteiden ja tietokoneen yhteistyön tuloksena. Tutkimus on kivuton.

Valmistautuminen tutkimukseen

  • Ennen tutkimusta voit syödä kevyesti ja juoda nesteitä normaalisti.
  • Voit ottaa lääkärin määräämät lääkkeet normaalisti.
  • Jos olet raskaana tai käytössäsi on insuliinipumppu tai glukoosinseurantasensori, kerro siitä tutkimukseen tullessasi kuvantamisen henkilökunnalle.
  • Varaa tutkimuksessa käyntiin aikaa noin tunti. Joskus kiireelliset päivystystutkimukset aiheuttavat muutoksia tutkimusaikatauluun.

Tutkimuksen kulku

Tutkimuksen ajan sinun tulee maata liikkumatta paikallaan. Kuvaus kestää noin 15 minuuttia. Röntgenhoitajalla on sinuun koko tutkimuksen ajan puhe-, kuulo- ja näköyhteys.

Tutkimuksen jälkeen

Tutkimuksen tuloksen kuulet sinua hoitavalta lääkäriltä. Ota yhteyttä hoitavaan yksikköön, mikäli sinulla on kysyttävää tai tiedossasi ei ole vastaanotto- tai soittoaikaa.

Varatun ajan siirtäminen

Tutkimukseen liittyvät ajanvarauksen peruutukset tai siirrot voit soittaa takaisinsoittonumeroon 03 311 64300 tai lähettää tekstiviestillä numeroon 045 7396 5759. Olemme sinuun yhteydessä viimeistään seuraavana arkipäivänä.