Tays / lastenkirurgia
Potilasohje 20.22.27

Nukutuksessa tehtävä tutkimus lapselle

Lapsellesi on varattu aika lastenkirurgian osastolle nukutuksessa tehtävää tutkimusta varten. Varaa käyntiä varten aikaa kuudesta kahdeksaan tuntia.

Täytä etukäteen magneettitutkimuksen esitietolomake ja toimenpiteeseen tulevan lapsen esitietolomake OmaTays -palvelussa.

Ravinnotta olo

  • Ravinnottaoloaika on ilmoitettu kutsukirjeessä.

Tutkimuskäynnin kulku

Ennen tutkimusta lapselle vaihdetaan sairaalavaatteet ja laitetaan suonensisäinen kanyyli. Kanyylin kautta lapsi saa nukutusainetta ja tutkimuksessa mahdollisesti käytettävää varjoainetta. Tämän vuoksi teidät on kutsuttu lastenkirurgian osastolle kolme tuntia ennen varsinaista tutkimusta. Tarvittaessa lapselle voidaan laittaa puuduterasva kanyylin laittoa varten.

Tutkimus kestää 30–90 minuuttia, jonka jälkeen lasta tarkkaillaan heräämössä 30–90 minuuttia. Heräämöstä lapsi siirtyy takaisin osastolle. Vanhempien ei ole mahdollista päästä lapsen luokse heräämöön. Vanhemmat voivat kuitenkin lähteä hoitajan kanssa hakemaan lasta heräämöstä.

Osastolla lapsen vointia tarkkaillaan. Lapsi voi kotiutua voinnin mukaan noin neljän tunnin kuluttua nukutuksesta. Jos olette liikkeellä omalla autolla, suosittelemme, että kuljettajan lisäksi mukana on toinen aikuinen huolehtimassa nukutuksesta toipuvasta lapsesta.

Sairaustapauksissa ota meihin yhteyttä mahdollisimman pian. Kuume, nuha ja yskä ovat este nukutukselle.

Tiedustelut ja peruutukset

Voit olla yhteydessä lastenkirurgian yksikköön soittamalla numeroon 03 311 65826 arkisin kello 8−14.

Ilmoita äkilliset ajan peruutukset osaston kansliaan 03 311 66349.