Tays 
Potilasohje 00.40.02

Lapsesi on kutsuttu sairaalaan poliklinikalle

Kun tulet lapsen kanssa poliklinikalle, ota mukaan:

  • Kutsukirje, lähete tai poliklinikkakortti
  • Neuvolakortti ja kasvutiedot
  • Lääkereseptit ja harvinaiset kotilääkkeet (myös astmalääkkeet)
  • Mahdolliset apuvälineet, lastat ja tuet
  • Lapsen sairauteen liittyvät kotiseurantamuistiinpanot ja oirepäiväkirjat
  • Henkilökohtaiset hoitovälineet, kuten verensokerimittari, insuliinikynät, PEF-mittari ym

Emme pääsääntöisesti vastaa potilaiden irtaimesta omaisuudesta hoitojakson aikana, joten pyydämme jättämään kotiin arvoesineet, kuten korut ja suuret rahasummat. Lasku hoidosta lähetetään jälkikäteen kotiin.

Poliklinikkamaksu

Alle 18-vuotiaan poliklinikkakäynti on maksuton.

Tietojen anto ja osallistuminen

Lapsipotilaan hoidosta ja sairaalassaolosta annetaan tietoja muille sukulaisille ja läheisille vain huoltajan luvalla. Jos 10-vuotias tai vanhempi lapsi on sairaalahoidossa, otetaan huomioon myös hänen oma kehityksensä ja tahtonsa päätettäessä tietojen luovutuksesta. Alaikäiset ja heidän huoltajansa eivät saa kieltää lapsen hoitotietojen luovutusta hoitopaikkojen välillä.

Voit osallistua lapsen hoitamiseen ja hänen sairaalahoitoaan koskeviin keskusteluihin.

Opetussairaala

Sairaalamme on opetussairaala, joten potilaiden hoitoon osallistuu sekä lääketieteen että sairaanhoidon opiskelijoita. Opiskelijoiden suorittamat tutkimukset ja toimenpiteet tapahtuvat pätevän lääkärin tai hoitajan valvonnassa. Sinulla huoltajana on lapsen puolesta oikeus kieltäytyä opetuspotilaana olosta.

Savuton sairaala

Sairaalamme alueineen on savuton. Tupakointi on sallittu vain opastein merkityillä paikoilla. Sairaalan kahvioissa ja kioskeissa ei myydä tupakkatuotteita.

Matkapuhelimen ja mobiililaajakaistan käyttö

Matkapuhelimet ja mobiililaajakaistat häiritsevät joidenkin hoito- ja tutkimuslaitteiden toimintaa, joten niiden käyttö sairaalassa on rajoitettua etenkin leikkaussali-, tehohoito-, heräämö- ja muissa tiloissa, joissa käytetään häiriytyviä laitteita kuten infuusiopumppuja potilaaseen kytkettynä.

Etsitkö tätä?

Lapsesi on kutsuttu sairaalaan osastolle