Tays Hatanpää
Potilasohje Hasa.40.22

Tervetuloa äitiysultraan

Äitiysultrassa tehdään raskaudenajan maksuttomat sikiöseulonnat, jotka ovat pääsääntöisesti ultraäänihoitajien tekemiä. Seulontatutkimukset ovat maksuttomia. Lääkärit ja hoitajat tekevät myös maksullisia ultraäänitutkimuksia, joihin tullaan lähetteellä.

Tutkimukseen osallistuminen perustuu vapaaehtoisuuteen. Poikkeava seulontatulos ei merkitse sikiön sairautta vaan sitä, että tarvitaan jatkotutkimuksia. Normaali seulontatulos ei takaa tervettä lasta.

Koronarajoitukset saattavat estää puolison taikka tukihenkilön osallistumisen. Tarkista tilanne Äitiysultran nettisivuilta. Kuvaaminen on kielletty. Toivomme, että teet ajanvarauksen OmaTays.fi -palvelun kautta hyvissä ajoin. Huolehdithan itse myös ajanperuutuksesta. Käyttämättömästä ajasta tulee peruutusmaksu

Saapuessasi pääaulaan ilmoittaudu automaatille, jotta henkilökunta tietää, että olet saapunut paikalle. Tarkistathan yhteystietosi!

Mikäli käyntisi on maksullinen, lähetämme laskun postitse kotiin. Perumatta ja käyttämättä jääneestä ajasta peritään myös maksu.

Äitiysultran yhteystiedot

Osoite: Tays Keskussairaala, Elämänaukio 2, B- tai D-rakennus, 33520 Tampere

Puhelin: Numero 03 311 58470 on takaisinsoittonumero. Voit jättää viestin koska tahansa. Takaisinsoittoaika kerrotaan sinulle, kun jätät pyynnön.