Tays Hatanpää
Potilasohje Hasa.40.22

Tervetuloa äitiysultraan

Tulosta ohje tästä

Äitiysultrassa tehdään raskaudenajan maksuttomat sikiöseulonnat, jotka ovat pääsääntöisesti ultraäänihoitajien tekemiä. Seulontatutkimukset ovat maksuttomia. Lääkärit ja hoitajat tekevät myös maksullisia ultraäänitutkimuksia, joihin tullaan lähetteellä.

Tutkimukseen osallistuminen perustuu vapaaehtoisuuteen. Poikkeava seulontatulos ei merkitse sikiön sairautta vaan sitä, että tarvitaan jatkotutkimuksia. Normaali seulontatulos ei takaa tervettä lasta.

Ultraäänitutkimukseen pääsee yksi henkilö odottajan tueksi, eivät lapset eivätkä muut henkilöt. Kuvaaminen on kielletty. Toivomme, että varaamamme aika sopii, sillä emme voi taata uutta aikaa.

Saapuessasi ilmoittaudu automaatille, jotta henkilökunta tietää, että olet saapunut paikalle. Tarkistathan yhteystietosi!

Mikäli käyntisi on maksullinen, lähetämme laskun postitse kotiin. Perumatta ja käyttämättä jääneestä ajasta peritään myös maksu.

Äitiysultran yhteystiedot

Osoite: Gauffininkatu 3 (K-rakennus), 33900 Tampere. Äitiysultraan kuljetaan Hatanpään puistosairaalan pääovesta.

Puhelin: Numero 03 311 58470 on takaisinsoittonumero. Voit jättää viestin koska tahansa. Takaisinsoittoaika kerrotaan sinulle kun jätät pyynnön.