Tays / reumaortopedia
Potilasohje 10.12.32

Ohjeita reumaortopedian poliklinikalle tulevalle potilaalle

Reumakeskuksen poliklinikka sijaitsee Finn-Medi 1 -rakennuksen 5. kerroksessa. Osoite on Arvo Ylpön katu 6.

Mitä reumakeskuksen poliklinikoilla tehdään

Reumakeskuksen poliklinikka on erikoislääkäripoliklinikka. Saapuneen lähetteen perusteella sinut kutsutaan reumaortopedian poliklinikalle hoidon tarpeen arviointia varten.

Mitä mukaan poliklinikalle

Tullessasi poliklinikalle tutkimukseen ota mukaan:

– kelakortti

– saamasi kutsukirje

– lääkereseptit tai luettelo käyttämistäsi lääkkeistä

– aikaisemmat sairauteesi liittyvät tutkimustulokset ja lääkärinlausunnot.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu vastaanotolle automaatilla. Ilmoittautumisautomaatteja on sisäänkäyntien yhteydessä. Laita kelakortin, ajokortin tai kutsukirjeen viivakoodi ilmoittautumisautomaatin valojuovalle. Automaatti antaa sinulle kulkuohjeen ja käyntinumeron, jolla sinut kutsutaan tutkimuksiin ja vastaanotolle.

Tiedustelut ja peruutukset

Hoitoasi koskevia asioita voit tiedustella soittamalla sairaanhoitajalle, puhelin 03 311 63080.

Käynnin aikana

Reumaortopedian poliklinikalla tapaat ortopedin ja hoitajan. Heiltä saat tietoa ja ohjausta sairauteesi liittyvissä asioissa. Tarvittaessa hoitoosi osallistuvat myös toimintaterapeutti tai fysioterapeutti. Poliklinikalla on tarjolla myös sosiaalihoitajan palveluita. Toivomme, että kysyt sinulle epäselvistä asioista ja esität tarvittaessa hoitoosi liittyviä toivomuksia. Keskusteluihin voivat osallistua myös läheisesi, mikäli niin haluat.

Mikäli leikkaushoito katsotaan tarpeelliseksi, tehdään poliklinikalla sinulle leikkaussuunnitelma, ja leikkaus toteutetaan hoitotakuun mukaisesti puolen vuoden kuluessa.

Kun hoitojaksosi poliklinikalla on päättynyt, saat kirjallisen hoitopalautteen eli epikriisin kotiin viikon kuluessa. Siinä mainitaan tärkeimmät tutkimukset ja toimenpiteet, jotka sinulle on tehty, taudinmääritys, jatkohoito-ohjeet sekä sinua hoitaneen lääkärin nimi.