Tays Sastamala / sisätaudit
Potilasohje VAS.10.07

EKG:n vuorokausirekisteröinti eli Holter-tutkimus

Yleistä

Tullessasi tutkimukseen voit mennä suoraan laboratorioon. Sinut kutsutaan nimellä sisään. EKG:n vuorokausirekisteröinnin tarkoituksena on tallentaa sydämen sähköistä toimintaa vuorokauden ajan.

EKG:n vuorokausirekisteröintiin valmistautuminen

Käytä väljää vaatetusta ylävartalolla. Varaa laitteen asentamiseen aikaa ½–1 tuntia ja sen poistamiseen seuraavana päivänä noin puoli tuntia.

Rekisteröintilaitteen asentaminen

Hoitaja asentaa sinulle rekisteröintilaitteen. EKG:n vuorokausirekisteröinti ei aiheuta kipua. Hoitaja laittaa rintakehällesi elektrodit, joiden avulla rekisteröinti tapahtuu. Rekisteröintilaite on pieni vyötäröllä mukana kannettava tallennin, joka ei haittaa normaalia elämää.

EKG:n vuorokausirekisteröinnin kulku

Toivomme sinun noudattavan rekisteröinnin aikana tavanomaista päivärytmiä. Kotilääkityksesi voit ottaa totutulla tavallasi. Rekisteröintilaitetta ei saa kastella.

EKG:n vuorokausirekisteröintitutkimukseen kuuluu oirepäiväkirjan täyttäminen. Merkitse päiväkirjaan:

  • Kellonajat ja normaalien askareiden aloitusajat, esimerkiksi ruokailu, nukkumaan meno, herääminen, lenkillä käynti
  • Lääkkeenottoajat ja lääkkeiden nimet
  • Jos sinulle tulee rekisteröinnin aikana esimerkiksi rytmihäiriöitä, huimausta, rintakipua tai muita tuntemuksia, paina laitteessa olevaa painiketta ja merkitse kellonaika, mikä tuntemus ja x- merkki sarakkeeseen.

Lisätiedot

Tarvittaessa saat lisätietoja Tays Sastamalan sisätautien poliklinikan hoitajalta, puhelin 03 311 62211, tai tekstiviestillä numerosta 045 739 76642.