Tays Sastamala / sisätaudit
Potilasohje VAS.10.01

Osastolle hoitoon ja tutkimuksiin saapuvalle

Tulosta ohje tästä

Mitä mukaan osastolle

Tullessasi osastolle ota mukaan:

  • saamasi kutsukirje
  • lääkereseptit tai luettelo käyttämistäsi lääkkeistä
  • hallussasi olevat sydänfilmit, laboratoriotulokset, röntgenkuvat ja muut tutkimustulokset
  • mahdollinen verensokerin omaseurantavihko ja oma verensokerimittari

Henkilökohtaiseen käyttöösi ota mukaan

  • hammasharja ja hammastahnaa
  • parranajovälineet
  • kampa
  • henkilökohtaiset apuvälineet ja hoitotarvikkeet

Sairaalasta saat potilasvaatteet, saippuat, hiustenpesuaineet ja muut henkilökohtaiseen hygieniaan liittyvät tarvikkeet.

Henkilökohtaisia tavaroita varten on vuoteesi vieressä lukitsematon kaappi. Älä ota sairaalaan arvoesineitä tai suurta rahasummaa, sillä sairaala ei vastaa mukana tuomistasi arvoesineistä ja rahoista.

Tutkimukset ja hoidot

Ennen sairaalaan tuloasi sinulle on tehty lähete- ja poliklinikkatietojen perusteella alustava tutkimus- ja hoitosuunnitelma. Se sisältää sinulle tehtävät tutkimukset ja annettavat hoidot, niiden ajankohdat ja järjestyksen. Tulohaastattelun ja hoidon aikana hoitosuunnitelmaa täsmennetään. Suunnitelmasta saat tietoja lääkäreiltä ja hoitajilta.

Hoidostasi vastaa nimetty lääkäri. Osastolla on käytössä työvuorokohtainen omahoitajajärjestelmä.

Toivomme, että kysyt epäselvistä asioista ja esität tarvittaessa hoitoosi liittyviä toivomuksia. Lääkäreiltä ja hoitajilta saat tietoa sairauteesi liittyvissä asioissa. Keskusteluihin voivat osallistua myös läheisesi, mikäli niin haluat.

Sinusta annetaan tietoja vain luvallasi

Jos annat luvan, lääkäri kertoo sairaudestasi ja hoidostasi lähiomaisillesi. Lupa pyydetään sairaalaan tullessasi. Hoitohenkilökunta antaa puhelimitse yleensä vain vointia koskevia yleistietoja. Sairaalaan tullessasi sinulta pyydetään kirjallinen suostumus luovuttaa tietoja sairaudestasi ja hoidostasi muille sinua hoitaville lääkäreille ja terveyskeskukselle.

Voit kieltää antamasta tietoja sairaalassa olostasi kenellekään. Kielto merkitään potilasrekisteriin, jolloin neuvonta tai puhelinvaihde ei yhdistä sinulle puheluja ja opasta vieraita luoksesi.

Osastolla

Osaston toiminnasta vastaavat ylilääkäri, osastonlääkäri ja osastonhoitaja. Henkilökuntaan kuuluu lisäksi erikoislääkäreitä, erikoistuvia lääkäreitä, sairaanhoitajia, perushoitajia ja sairaalahuoltajia. Toimistotöistä huolehtii osastonsihteeri.

Tietoja osaston toiminnasta saat ilmoitustaululta tai henkilökunnalta. Lääkäreiden kierto ajoittuu aamupäivään. Jotta hoito etenisi suunnitelman mukaisesti, toivomme sinun keskustelevan hoitajan kanssa, jos aiot poistua edes tilapäisesti osastolta.

Ota huomioon, että aikataulut saattavat muuttua. Tutkimusten ja hoitojen ajankohtaa joudutaan toisinaan siirtämän ennakolta sovitusta. Henkilökunta ilmoittaa muuttuneesta aikataulusta.

Ruokailu tapahtuu osastolla, jonne ruoka tuodaan tarjottimella valmiiksi annosteltuna. Kerro erityisruokavaliostasi ja toiveistasi ruoan suhteen osastolle tullessasi.

Vierailut

Osastolla on vapaat vierailuajat lukuun ottamatta valvontahuonetta, jossa on aika- sekä vierailurajoitus. Ota kuitenkin huomioon mahdollisen huonetoverin levon tarve. Osastolle ei voi tuoda kukkia. Vältä myös voimakkaiden hajusteiden käyttöä. Jokaisen potilaan vuoteen vieressä on henkilökohtainen puhelin, johon saat numeron sairaalaan tullessasi. Voit käyttää myös omaa matkapuhelintasi.