Tays Sydänsairaala / kardiologia
Potilasohje 15.01.09

Ohjeita keuhkoverenpainetautia sairastavien (PAH) poliklinikalle tulevalle

Ennen vastaanottokäyntiä

Mikäli kutsukirjeessä on erikseen mainittu, käy laboratoriokokeissa Fimlabin toimipisteessä tai omassa terveyskeskuksessa ennen vastaanottokäyntiä. Ajan Fimlabin laboratoriotutkimuksia varten voi varata numerosta 010 808515 arkisin kello 7–18 tai internetistä www.fimlab.fi. Internetsivuilta löytyvät myös toimipisteet ja aukioloajat. Mikäli sinun tulee olla ravinnotta ennen laboratoriotutkimuksia, siitä on erillinen maininta kutsussa. Jos mainintaa ei ole, voit syödä ja juoda normaalisti ennen laboratoriotutkimuksia.

Mitä otan mukaani vastaanotolle?

Ota mukaasi voimassa oleva lääkelista sekä aikaisemmat muissa sairaaloissa tehdyt kyseiseen sairauteen liittyvät tutkimustulokset ja lääkärin lausunnot.

Ilmoittautuminen ja odotustilat

Sairaalaan saavuttuasi ilmoittaudu 1. kerroksen aulassa vastaanottohenkilökunnalle tai itsepalvelupäätteellä. Mikäli saavut ensimmäistä kertaa hoitoon Sydänsairaalaan, toivomme että ilmoittaudut ensisijaisesti vastaanottohenkilökunnalle.

Käynnin aikana

PAH-poliklinikalla hoidetaan keuhkovaltimoiden korkeaa verenpainetta sairastavia potilaita. Asiakkaat tulevat lähetteellä muista erikoissairaanhoitoon kuuluvista yksiköistä.

Poliklinikalla tapaat sydäntauteihin perehtyneen lääkärin ja hoitajan. Käyntiin kuuluu lääkärin tekemä sydämen ultraäänitutkimus rintakehän päältä. Sinun tulee riisua ylävartalo paljaaksi sydämen ultraäänitutkimusta varten, joten pukeudu helposti riisuttavaan yläosaan. Toivomme, että kysyt sinulle epäselvistä asioista ja esität tarvittaessa hoitoosi liittyviä toivomuksia. Keskusteluihin voivat osallistua myös läheiset, mikäli niin haluat.

Tiedustelut ja peruutukset

Ajanvarausta ja hoitoa koskevissa asioissa voit ottaa yhteyttä sairaanhoitajaan arkisin kello 814, puhelin 03 311 64762.

Mikäli varattu aika ei sovi sinulle, ilmoita siitä mahdollisimman pian. Käyttämättä ja perumatta jätetystä ajasta laskutetaan 51,50 euron maksu. Maksu peritään, mikäli aikaa ei ole peruttu käyntiä edeltävän päivän kuluessa.

Käyntiäsi koskeva hoitopalaute tulee näkyviin Omakanta.fi -palveluun. Omakannasta näet myös reseptisi.

Teemme parhaamme palvellaksemme sinua mahdollisimman hyvin.