Tays Sydänsairaala / rytmihäiriökardiologia
Potilasohje: 15.01.02

Ohjeita rytmihäiriöpoliklinikalle tulevalle

Ennen vastaanottokäyntiä

Mikäli kutsukirjeessä on erikseen mainittu, käy laboratoriotutkimuksissa tai sydänfilmissä omassa terveyskeskuksessa tai FimLabin toimipisteessä ennen vastaanottokäyntiä. Ajan FimLabin laboratoriotutkimuksia varten voit varata numerosta 010 808515 arkisin kello 7-18 tai internetistä www.fimlab.fi. Internetsivuilta löytyvät myös toimipisteet ja aukioloajat. Mikäli sinun tulee olla ravinnotta ennen laboratoriotutkimuksia, siitä on erillinen maininta kutsussa. Jos mainintaa ei ole, voit syödä ja juoda normaalisti ennen laboratoriotutkimuksia.

Mitä otan mukaani vastaanotolle?

Täytä kutsun mukana oleva esitietolomake ja mahdolliset suostumuslomakkeet ja ota ne mukaasi vastaanotolle.

Tietojen anto ja läheisten osallistuminen

Sinulta kysytään suostumus sairaus- ja hoitotietojesi luovuttamiseen muille sinua hoitaville tahoille tai läheisillesi. Halutessasi voit kieltää tietojesi luovuttamisen. Läheisesi voi olla mukana poliklinikkakäynnillä ja hoitoosi liittyvissä keskusteluissa. Alle 18-vuotiaan asiakkaan poliklinikkakäynnillä on huoltajan oltava mukana.

Ilmoittautuminen ja odotustilat

Ilmoittautuminen tapahtuu 1. kerroksen aulassa vastaanottohenkilökunnalle tai itsepalvelupäätteellä. Mikäli saavut ensimmäistä kertaa hoitoon Sydänsairaalaan, toivomme, että ilmoittaudut ensisijaisesti vastaanottohenkilökunnalle. Ilmoittautumisen jälkeen voit jäädä aulaan odottamaan tai siirtyä suoraan vastaanottohuoneen lähettyville. Sydänsairaalan tiloissa on langaton verkko, joka on käytettävissäsi.

Käynnin aikana

Rytmihäiriöpoliklinikalla tapaat lääkärin ja hoitajan. Käynnillä saat tietoa rytmihäiriöistä ja sen hoitoon liittyvistä asioista, kuten lääkityksistä, elektrofysiologisesta tutkimuksesta ja katetriablaatiohoidosta. Käyntiin kuuluu lääkärin tekemä sydämen ultraäänitutkimus ensisijaisesti rintakehän päältä. Annamme sinulle erillisen ohjeen, mikäli ultraäänitutkimus tehdään ruokatorven kautta. Toivomme, että kysyt epäselvistä asioista ja kerrot tarvittaessa hoitoosi liittyvistä toiveista. Varaa poliklinikkakäyntiin aikaa noin tunti.

Tiedustelut ja peruutukset

Ajanvarausta ja hoitoa koskevissa asioissa voit ottaa yhteyttä arkisin kello 9‒10 ja 12.30‒13.30 numeroon 050 361 4490. Käytössämme on takaisinsoittojärjestelmä. Soitamme sinulle takaisin mahdollisimman pian.

Poliklinikkakäynnistä saat kirjallisen hoitopalautteen kotiin.