Tays Sydänsairaala
Potilasohje 15.01.16

Ohjeita sepelvaltimotaudin etäseurantaa varten

Käy laboratoriokokeissa ja vastaa OmaTays-palvelussa oleviin kyselyihin

Etäseuranta perustuu laboratoriokokeisiin ja OmaTaysissa täytettäviin kyselyihin. Jotta hoitohenkilökunta saa tarvitsemansa tiedot etäseurannan toteuttamiseksi, on laboratoriokokeissa käyminen ja kyselyiden täyttäminen välttämätöntä.

Käy laboratoriokokeissa omassa terveyskeskuksessasi tai Fimlab Oy:n toimipisteessä viikkoa ennen kutsussa ilmoitettua vastausten tarkistusajankohtaa. Voit varata ajan Fimlabin laboratoriotutkimuksiin numerosta 010 808 515 arkisin kello 7–18 tai osoitteessa www.fimlab.fi. Fimlabin toimipisteet ja aukioloajat löydät Fimlabin verkkosivuilta.

Sinun tulee olla syömättä ja juomatta 12 tuntia ennen näytteenottoa. Aamulla voit juoda lasillisen vettä ja ottaa lääkkeesi tavalliseen tapaan. Laboratoriokokeisiin sisältyvät kolesteroli- ja pitkäaikaissokeriarvojen mittaukset.

Vastaa myös OmaTays-palvelussa sepelvaltimotaudin kontrollikyselyyn ja EQ-5D-terveyskyselyyn viikkoa ennen kutsussa ilmoitettua vastausten tarkistusajankohtaa. Kirjaudu OmaTays-palveluun verkkopankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella.

Vastausten tarkistus tapahtuu kutsussa ilmoitettuna ajankohtana

Yhteenveto tuloksistasi tulee sinulle sähköisesti luettavaksi Kanta-palveluihin. Yhteenvedossa otetaan kantaa sepelvaltimotaudin riskitekijöiden hoidon tilanteeseen ja mahdolliseen lääkityksen tehostustarpeeseen huomioiden yksilölliset hoitotavoitteet. Pääset lukemaan tietojasi ja näet reseptisi Kanta-palveluiden verkkosivuilta osoitteesta www.omakanta.fi.

Digihoitaja on sinuun yhteydessä puhelimitse ainoastaan siinä tilanteessa, jos laboratoriokokeiden ja kyselyiden perusteella on tullut ilmi tarve kolesteroli- tai verenpainelääkityksen tehostamiselle.

Etäseuranta on sinulle maksuton.

Tiedustelut

Sepelvaltimotautipotilaan etäseurantaa koskevissa asioissa voit ottaa yhteyttä Sydänsairaalan sairaanhoitajaan soittamalla numeroon 050 591 4411arkisin kello 8–14 (takaisinsoittopalvelu).

Päivystyksellisissä, kiireellisissä asioissa ota yhteyttä oman terveyskeskuksesi päivystykseen tai soita hätänumeroon 112.