Tays Sydänsairaala / kardiologia
Potilasohje 15.01.11

Ohjeita sydänsiirtopoliklinikalle tulevalle

Ennen vastaanottokäyntiä

Mikäli kutsukirjeessä on erikseen mainittu, käy laboratoriokokeissa Fimlabin toimipisteessä tai omassa terveyskeskuksessa ennen vastaanottokäyntiä. Ajan Fimlabin laboratoriotutkimuksia varten voi varata numerosta 010 808 515 arkisin kello 7–18 tai internetistä www.fimlab.fi. Internetsivuilta löytyvät myös toimipisteet ja aukioloajat. Mikäli sinun tulee olla ravinnotta ennen laboratoriotutkimuksia, siitä on erillinen maininta kutsussa. Jos mainintaa ei ole, voit syödä ja juoda normaalisti ennen laboratoriotutkimuksia.

Mitä otan mukaan vastaanotolle?

Täytä käyntiin liittyvä esitietokysely ensisijaisesti OmaTays.fi -palvelussa (www.omatays.fi). Mikäli sinulla ei ole mahdollisuutta täyttää esitietoja sähköisesti, täytä kutsun mukana oleva paperinen esitietokysely ja ota se mukaasi vastaanotolle.

Ilmoittautuminen ja odotustilat

Sairaalaan saavuttuasi ilmoittaudu 1. kerroksen aulassa vastaanottohenkilökunnalle tai itsepalvelupäätteellä. Mikäli saavut ensimmäistä kertaa hoitoon Sydänsairaalaan, toivomme että ilmoittaudut ensisijaisesti vastaanottohenkilökunnalle.

Käynnin aikana

Sydänpoliklinikalla tapaat sydäntauteihin perehtyneen lääkärin ja hoitajan. Käyntiin kuuluu lääkärin tekemä sydämen ultraäänitutkimus ensisijaisesti rintakehän päältä. Sinun tulee riisua ylävartalo paljaaksi sydämen ultraäänitutkimusta varten, joten pukeudu helposti riisuttavaan yläosaan. Annamme erikseen ohjeen, mikäli ultraäänitutkimus tehdään ruokatorven kautta. Toivomme, että kysyt sinulle epäselvistä asioista ja esität tarvittaessa hoitoosi liittyviä toivomuksia. Keskusteluihin voivat osallistua myös läheiset, mikäli niin haluat.

Tiedustelut ja peruutukset

Ajanvarausta ja hoitoa koskevissa asioissa voit ottaa yhteyttä sairaanhoitajaan arkisin kello 9–14, puhelin 03 311 69405.  Vaihtoehtoinen puhelinnumero on 050 591 4411 kello 8–14 (takaisinsoittojärjestelmä).

Mikäli varattu aika ei sovi sinulle, ilmoita siitä mahdollisimman pian. Käyttämättä ja perumatta jätetystä ajasta laskutetaan 50,80 euron maksu. Maksu peritään, mikäli aikaa ei ole peruttu käyntiä edeltävän päivän kuluessa.

Käyntiäsi koskeva hoitopalaute tulee näkyviin Omakanta.fi -palveluun. Omakannasta näet myös reseptisi.

Teemme parhaamme palvellaksemme sinua mahdollisimman hyvin.