Tays Sydänsairaala / kardiologia
Potilasohje 15.01.12

Ohjeita vajaatoimintapoliklinikalle tulevalle

Ennen vastaanottokäyntiä

Käy laboratoriokokeissa ja sydänfilmissä FimLab Oy:n toimipisteessä tai omassa terveyskeskuksessa ennen vastaanottokäyntiä. Ajan laboratoriotutkimuksia varten voi varata numerosta 010 808 515 arkisin kello 7–18 tai internetistä www.fimlab.fi. Internetsivuilta löytyvät myös toimipisteet ja aukioloajat. Sinun tulee olla ravinnotta ennen laboratoriotutkimuksia.

Mitä otan mukaani vastaanotolle?

Täytä käyntiin liittyvä esitietokysely ensisijaisesti OmaTays.fi -palvelussa (www.omatays.fi). Mikäli sinulla ei ole mahdollisuutta täyttää esitietoja sähköisesti, täytä kutsun mukana oleva paperinen esitietokysely ja ota se mukaasi vastaanotolle. Ota mukaan myös aikaisemmin muissa sairaaloissa tehdyt kyseiseen sairauteen liittyvät tutkimustulokset ja lääkärin lausunnot.

Ilmoittautuminen ja odotustilat

Sairaalaan saavuttuasi ilmoittaudu 1. kerroksen aulassa vastaanottohenkilökunnalle tai itsepalvelupäätteellä. Mikäli saavut ensimmäistä kertaa hoitoon Sydänsairaalaan, toivomme että ilmoittaudut ensisijaisesti vastaanottohenkilökunnalle.

Käynnin aikana

Vajaatoimintapoliklinikalle asiakkaat tulevat sydämen vajaatoiminnan tai sydänsarkoidoosin hoitoon useimmiten vuodeosaston hoitojakson jälkeen tai lääkärin lähetteellä. Sydänpoliklinikalla tapaat kardiologin ja vajaatoimintahoitajan. Tarvittaessa tapaat käynnin yhteydessä myös fysioterapeutin. Käyntiin kuuluu lääkärin tekemä sydämen ultraäänitutkimus rintakehän päältä. Sinun tulee riisua ylävartalo paljaaksi sydämen ultraäänitutkimusta varten, joten pukeudu helposti riisuttavaan yläosaan. Annamme erikseen ohjeen, mikäli ultraäänitutkimus tehdään ruokatorven kautta. Toivomme, että kysyt sinulle epäselvistä asioista ja esität tarvittaessa hoitoosi liittyviä toivomuksia. Keskusteluihin voivat osallistua myös läheiset, mikäli niin haluat.

Tiedustelut ja peruutukset

Ajanvarausta ja hoitoa koskevissa asioissa voit ottaa yhteyttä vajaatoimintahoitajaan arkisin kello 9–14, puhelin 03 311 69422 (takaisinsoittopalvelu).

Mikäli varattu aika ei sovi sinulle, ilmoita siitä mahdollisimman pian. Käyttämättä ja perumatta jätetystä ajasta laskutetaan 51,50 euron maksu. Maksu peritään, mikäli aikaa ei ole peruttu käyntiä edeltävän päivän kuluessa.

Käyntiäsi koskeva hoitopalaute tulee näkyviin Omakanta.fi -palveluun. Omakannasta näet myös reseptisi.

Teemme parhaamme palvellaksemme sinua mahdollisimman hyvin.