Tays Sydänsairaala Valkeakoski
Potilasohje 15.00.59V

Tervetuloa Tays Sydänsairaalaan Valkeakoskelle

Tervetuloa Tays Sydänsairaalaan Valkeakoskelle, Salonkatu 24, 37600 Valkeakoski. Tays Sydänsairaala Valkeakoski toimii Tays Valkeakosken sairaalan yhteydessä.

Pysäköinti

Sairaalan alueella pysäköinti on maksutonta. Pääsisäänkäynnin läheisyydessä on pysäköintialue potilaiden ja vierailijoiden käyttöön.

Julkiset kulkuneuvot

Tampereelta, Lempäälästä ja Akaasta tulevat Valkeakosken Liikenteen linja-autot pysähtyvät lähellä sairaalaa. Pysäkki sijaitsee lähes vastapäätä sairaalaa (UIvajankadulla). Pysäkiltä sairaalan pääovelle on noin 100 metriä. Muiden liikennöitsijöiden linja-autot pysähtyvät pääsääntöisesti Valkeakosken linja-autoasemalla tai keskustassa.

Opetussairaala

Sydänsairaala on opetussairaala. Hoitoosi saattaa osallistua lääketieteen ja hoitotyön opiskelijoita ammattilaisen ohjauksessa. Sinulta kysytään tähän suostumus, joka tallennetaan potilastietojärjestelmäämme. Sinulla on oikeus kieltäytyä opetuspotilaana olosta, perua antamasi suostumus ja keskeyttää opetuspotilaana oleminen.

Tietojen anto ja läheisten osallistuminen

Sinulta kysytään suostumus sairaus- ja hoitotietojesi luovuttamiseen muille sinua hoitaville tahoille tai läheisillesi. Halutessasi voit kieltää tietojesi luovuttamisen. Läheisesi voi halutessasi olla mukana poliklinikkakäynnillä ja hoitoosi liittyvissä keskusteluissa.

Potilasrekisteritiedote

Tiedotteen yhteisestä potilasrekisteristä löydät osoitteesta: www.tays.fi/potilasrekisteritiedote

Asiakasmaksut

Sairaalakäynti on maksullinen. Maksu määräytyy maksuasetuksen mukaisesti. Lasku hoidosta lähetetään jälkikäteen. Lisätietoja maksuista saat sairaalan potilastoimistosta tai internetistä osoitteesta www.tays.fi/asiakasmaksut. Voit tehdä omassa verkkopankissasi e-laskusopimuksen, jolloin saat laskun suoraan verkkopankkiisi. Laskuttaja löytyy verkkopankista nimellä Pirkanmaan Sairaanhoitopiirin kuntayhtymä, laskun aiheena sairaalamaksut.

Hoitopalaute

Käyntiä koskevat hoitopalautteet eli epikriisit ovat luettavissa Kanta.fi -palvelussa. Jos haluat, että hoitopalaute lähetetään sinulle postitse, kerro siitä vastaanotolla.

Sähköisen asioinnin palvelu OmaTays

Voit asioida kanssamme verkossa, omatays.fi -palvelussa. Palveluun kirjaudutaan omilla verkkopankkitunnuksilla. OmaTaysista näet mm. omat ajanvarauksesi.