Tays / syövänhoito
Potilasohje 65.00.10b

Ohjeita sädehoitopoliklinikalle kuvaukseen tulevalle potilaalle

Sädehoitopoliklinikka sijaitsee Tays Keskussairaalan R-rakennuksen (Radius) 1. kerroksessa.

Ilmoittautuminen sädehoitopoliklinikalle

Ilmoittautumisautomaatit sijaitsevat ulko-ovien läheisyydessä 0. tai 1. kerroksessa. Ilmoittautuminen tapahtuu näyttämällä kelakortin tai ajokortin viivakoodia automaatin valojuovalla. Automaatti tulostaa ohjeen ja käyntinumeron, jolla sinut kutsutaan ohjeen ilmoittamasta odotustilasta. Käyntinumero tulee näkyviin odotustilan infonäytölle.

Mitä sädehoitopoliklinikalla tehdään

Sinulle on varattu sädehoidon suunnitteluun liittyvä kuvaus. Samalla voidaan myös ottaa verikokeita. Kuvaus ja verikokeet eivät vaadi esivalmisteluja tai ravinnotta oloa. Sädehoidon aloitusaika ilmoitetaan myöhemmin. Sädehoitokertojen määrä varmistuu vasta kuvauksen jälkeen ja ensimmäisellä sädehoitokerralla saat hoitojen aikataulun. Sädehoitolaitteet toimivat kahdessa vuorossa kello 7.30–21, joten sädehoito saatetaan toteuttaa myös ilta-aikaan.

Läheisesi on myös tervetullut poliklinikkakäynnille.

Sairaala on opetussairaala ja sen vuoksi vastaanottotilanteessa saattaa olla opiskelijoita terveydenhuollon eri alueilta. Sinulla on myös mahdollisuus kieltää opiskelijoiden osallistuminen hoitoosi.

Lasku lähetetään postitse jälkikäteen.

Poliklinikkakäyntiä tai ajanvarausta koskevat tiedustelut

Hoitoa tai ajanvarausta koskevia asioita voit tiedustella arkisin kello 8–14 numerosta 03 311 63140. Käytössämme on vastaajapalvelu. Toimi ohjeiden mukaan, soitamme sinulle takaisin.