Tays / sädehoito
Potilasohje 65.00.10

Ohjeita sädehoitopoliklinikalle lääkärin vastaanotolle tulevalle potilaalle

Sädehoitopoliklinikka sijaitsee Tays Keskussairaalan R-rakennuksen (Radius) 1. kerroksessa.

Ilmoittautuminen sädehoitopoliklinikalle

Ilmoittautumisautomaatit sijaitsevat ulko-ovien läheisyydessä 0. tai 1. kerroksessa. Ilmoittautuminen tapahtuu näyttämällä kelakortin tai ajokortin viivakoodia automaatin valojuovalla. Automaatti tulostaa ohjeen ja käyntinumeron, jolla sinut kutsutaan ohjeen ilmoittamasta odotustilasta. Käyntinumero tulee näkyviin odotustilan infonäytölle.

Mitä sädehoitopoliklinikalla tehdään

Sinulle on varattu lääkärin vastaanotto. Vastaanottokäynnin yhteydessä voidaan tehdä sädehoidon suunnitteluun liittyvä kuvaus. Kuvaus voi myös olla eri päivänä kuin vastaanotto. Samalla voidaan myös ottaa verikokeita. Kuvaus ja verikokeet eivät vaadi esivalmisteluja tai ravinnotta oloa.

Lääkärin vastaanotolla suunnitellaan hoitoasi ja keskustellaan tulevasta hoidosta kanssasi. Lääkärin vastaanoton jälkeen sairaanhoitaja keskustelee kanssasi hoitoosi liittyvistä käytännön järjestelyistä. Sädehoitolaitteet toimivat kahdessa vuorossa kello 7.30–21, joten sädehoito saatetaan toteuttaa myös ilta-aikaan.

Läheisesi on myös tervetullut poliklinikkakäynnille.

Sairaala on opetussairaala ja sen vuoksi vastaanottotilanteessa saattaa olla opiskelijoita terveydenhuollon eri aloilta. Sinulla on myös mahdollisuus kieltää opiskelijoiden osallistuminen hoitoosi.

Lasku lähetetään postitse jälkikäteen.

Poliklinikkakäyntiä tai ajanvarausta koskevat tiedustelut

Hoitoa tai ajanvarausta koskevia asioita voit tiedustella arkisin kello 8–14 numerosta 03 311 63140. Käytössämme on vastaajapalvelu. Toimi ohjeiden mukaan, soitamme sinulle takaisin.