Tays / ortopedia
Potilasohje 20.21.54

Murtumakontrollit terveyskeskuksessa

Sinulla on hoidettu murtuma, jonka jatkohoito järjestetään omassa terveyskeskuksessasi. Hoidostasi menee terveyskeskukseen sähköinen palaute, joka sisältää jatkohoito-ohjeet kontrollien suhteen. Ajat terveyskeskukseen varaat itse. Poikkeuksena ovat tamperelaiset, joille Tampereen murtumapoliklinikka ohjelmoi jatkohoitoajat ja ilmoittaa ne potilaalle.

Terveyskeskusajanvaraukset

Varaa aika kahden viikon kohdalla tapahtuvaan ompeleiden poistoon, kipsin poistoon tai vaihtoon ja mahdolliseen mobilisaation aloitukseen.

Varaa aika röntgenkuvaukseen. Terveyskeskuksesi ohjaa sinua kuvauspaikan ja aikataulujen suhteen. Tamperelaiset saavat ajan Hatanpään sairaalasta. Jos sinulla on kipsi, varaa kipsinpoistoaika terveyskeskuksesta samalle päivälle ennen röntgenkuvausta.

Varaa aika fysioterapeutin vastaanotolle. Ajan tulee olla ortopedin soittoajan jälkeen viikon kuluessa. Jos sinulla on nilkkamurtuma tai kipsinpoisto, fysioterapeutin vastaanotto olisi hyvä olla samana päivänä.

Tays puhelu

Taysin lääkäri soittaa sinulle röntgenkuvavastauksesta suunniteltuna ajankohtana. Puhelu korvaa vastaanottokäynnin.

Röntgenkuva tulee ottaa ennen Taysin lääkärin soittoaikaa, mielellään edellisenä päivänä. Jos soittoaikasi on varattu maanantaille, voit käydä kipsin poistossa ja röntgenkuvassa jo edellisellä viikolla.

Pohdi mahdollisia kysymyksiä etukäteen.

Muuta huomioitavaa

Tarkista puhelinnumerosi Omatays.fi palvelussa. Palveluun kirjautumiseen tarvitset pankkitunnukset tai mobiilivarmenteen.

Mikäli sinulla on ongelmia ajanvarausten suhteen tai et saa röntgenaikaa soittoaikaan mennessä, ota yhteyttä poliklinikalle.

Omat potilastiedot

Voit katsoa hoitoasi koskevia potilastietoja Omakanta.fi -palvelusta. Tiedot kirjautuvat Kanta-arkistoon muutaman päivän viiveellä. Palveluun kirjautumiseen tarvitset pankkitunnukset, sähköisen henkilökortin tai mobiilivarmenteen. Omakanta.fi -palveluun pääset myös Omatays.fi -palvelun kautta.

Yhteydenotot

Tuki -ja liikuntaelinkeskuksen poliklinikka, puhelin 03 3116 5310

Tuki- ja liikuntaelinkeskuksen osasto, puhelin 03 3116 6307

Käytössämme on takaisinsoittopalvelu. Toimi vastaajan ohjeen mukaan, soitamme sinulle takaisin.