Verisuonikirurgiseen leikkaukseen tulevalle

Ennen sairaalaan tuloa

Käy verikokeissa ja sydänfilmissä oman terveyskeskuksen laboratoriossa tai jossakin Fimlab Laboratoriot Oy:n toimipisteessä ennen esikäyntipäivää. Sinua koskevat tutkimuspyynnöt ovat valmiina laboratoriossa. Otettavat verikokeet eivät edellytä paastoa, joten saat syödä ja juoda normaalisti.

Ajanvarauksen Fimlab Laboratoriot Oy:n toimipisteisiin voi tehdä internetissä osoitteessa www.laboratorio.fi tai puhelimitse numerosta 010 808 515. Ajanvarauspuhelin palvelee arkisin kello 8–15.30 (heinäkuussa kello 8–15). Fimlab Laboratoriot Oy:n useimmat toimipisteet palvelevat myös ilman ajanvarausta.

Mikäli käytössäsi on Marevan, Pradaxa, Xarelto, Brilique, Eliquis, Lixiana tai Plavix / Clopidogrel-lääkitys, ilmoita siitä verisuonikirurgian hoidonsuunnittelijalle numeroon 03 3116 4938. Puhelu ohjautuu vastaajaan. Noudata vastaajan ohjeita, soitamme sinulle takaisin.

Ota mukaan lääkereseptisi tai mahdollinen lääkekortti tullessasi esikäynnille.

Sairaala ei vastaa omaisuudestasi, joten pyydämme jättämään kotiin suuret rahasummat, korut sekä pankki- ja luottokortit.

Tulo sairaalaan

Verisuonikirurgian poliklinikka sijaitsee Tays Keskussairaalan D-rakennuksen toisessa kerroksessa.

Esikäynnillä tapaat hoitavan lääkärin ja esikäyntihoitajan.

Läheisesi on myös tervetullut esikäynnille. Käyntiin kuluu aikaa noin 1-2 tuntia.

Leikkauksen jälkeinen hoito tapahtuu verisuonikirurgian osastolla (D-rakennus, 2. krs).

Tiedustelut ja peruutukset

Voit tiedustella kutsua koskevia asioita tai tarvittaessa perua ajan mahdollisimman pian numerossa 03 3116 4938. Puhelu ohjautuu vastaajaan. Noudata vastaajan ohjeita, soitamme sinulle takaisin.

Varatun ajan peruminen muista kuin lääketieteellisistä syistä johtaa hoitotakuun keskeytymiseen osaltasi. Pyrimme järjestämään uuden ajan mahdollisimman pian, tämä ei kuitenkaan aina ole mahdollista hoitotakuun vaatiman kuuden kuukauden kuluessa.

Tiedustelut osastohoidon aikana ja sen jälkeen puhelinnumerosta 03 3116 4819.