Tays
Potilasohje 00.00.02

Tervetuloa Tampereen yliopistolliseen sairaalaan Taysiin

Taysilla on useita toimipisteitä. Varmista kutsusta, mihin toimipisteeseen sinut on kutsuttu.

Opetussairaala

Sairaalamme ovat opetussairaaloita. Hoitoosi saattaa osallistua lääketieteen ja hoitotyön opiskelijoita ammattilaisen ohjauksessa. Sinulta kysytään tähän suostumus, joka tallennetaan potilastietojärjestelmäämme. Sinulla on oikeus kieltäytyä opetuspotilaana olosta, perua antamasi suostumus ja keskeyttää opetuspotilaana oleminen.

Tietojen anto ja läheisten osallistuminen

Sinulta kysytään suostumus sairaus- ja hoitotietojesi luovuttamiseen muille sinua hoitaville tahoille tai läheisillesi. Halutessasi voit kieltää tietojesi luovuttamisen. Läheisesi voi halutessasi olla mukana poliklinikkakäynnillä ja hoitoosi liittyvissä keskusteluissa.

Potilasrekisteritiedote

Tiedotteen yhteisestä potilasrekisteristä löydät osoitteesta: www.tays.fi/potilasrekisteritiedote

Hoitopalaute

Käyntiä koskevat hoitopalautteet eli epikriisit ovat luettavissa Kanta.fi -palvelussa. Jos haluat, että hoitopalaute lähetetään sinulle postitse, kerro siitä vastaanotolla.

Asiakasmaksut

Asiakasmaksu laskutetaan jälkikäteen. Lisätietoja maksuista saat sairaalan potilastoimistosta tai internetistä osoitteesta www.tays.fi/asiakasmaksut. Voit tehdä omassa verkkopankissasi e-laskusopimuksen, jolloin saat laskun suoraan verkkopankkiisi. Laskuttaja löytyy verkkopankista nimellä Pirkanmaan Sairaanhoitopiirin kuntayhtymä, laskun aiheena sairaalamaksut.

Biopankkitoiminta

Taysissa toimii Tampereen Biopankki, joka kerää ja luovuttaa näytteitä tieteellisiin tutkimuksiin. Voit antaa oman biopankkisuostumuksesi OmaTaysissa. Näytteet kerätään hoitoon liittyvän näytteenoton yhteydessä.

Pysäköinti

Pysäköintipaikkoja on sairaaloiden pääsisäänkäyntien ja päivystysten läheisyydessä. Tays Keskussairaalan alueella on pysäköintihalli, jonne on sisäänkäynti Kuntokadulta. Pysäköintihallista on esteetön kulku Taysin pääaulaan. Pysäköinti on maksullista Tays Keskussairaalassa ja osin Tays Hatanpäällä. Muissa sairaaloissamme pysäköinti on maksutonta.