Tays
Potilasohje 00.00.02

Tervetuloa Tampereen yliopistolliseen sairaalaan Taysiin

Taysilla on viisi toimipistettä: Tays Keskussairaala, Tays Hatanpää, Tays Pitkäniemi, Tays Sastamala ja Tays Valkeakoski. Varmista kutsusta, mihin toimipisteeseen sinut on kutsuttu.

Pysäköinti

Pysäköintipaikkoja on sairaaloiden pääsisäänkäyntien ja päivystysten läheisyydessä. Tays Keskussairaalan alueella on pysäköintihalli, jonne on sisäänkäynti Kuntokadulta. Pysäköintihallista on esteetön kulkuyhteys Taysin pääaulaan. Pysäköinti on maksullista Tays Keskussairaalassa ja osin Tays Hatanpäällä. Muissa sairaaloissamme pysäköinti on maksutonta.

Opetussairaala                 

Sairaalamme ovat opetussairaaloita. Hoitoosi saattaa osallistua lääketieteen ja hoitotyön opiskelijoita ammattilaisen ohjauksessa. Sinulta kysytään tähän suostumus, joka tallennetaan potilastietojärjestelmäämme. Sinulla on oikeus kieltäytyä opetuspotilaana olosta, perua antamasi suostumus ja keskeyttää opetuspotilaana oleminen.

Tietojen anto ja läheisten osallistuminen

Sinulta kysytään suostumus sairaus- ja hoitotietojesi luovuttamiseen muille sinua hoitaville tahoille tai läheisillesi. Halutessasi voit kieltää tietojesi luovuttamisen. Läheisesi voi halutessasi olla mukana poliklinikkakäynnillä ja hoitoosi liittyvissä keskusteluissa.

Asiakasmaksut

Sairaalakäynti on maksullinen. Lasku hoidosta lähetetään jälkikäteen. Lisätietoja maksuista saat sairaalan potilastoimistosta tai internetistä osoitteesta www.tays.fi > ohjeet > Potilaana Taysissa > asiakasmaksut. Voit tehdä omassa verkkopankissasi e-laskusopimuksen, jolloin saat laskun suoraan verkkopankkiisi. Laskuttaja löytyy verkkopankista nimellä Pirkanmaan Sairaanhoitopiirin kuntayhtymä, laskun aiheena sairaalamaksut.

Hoitopalaute

Käyntiä koskevat hoitopalautteet eli epikriisit ovat luettavissa Kanta.fi -palvelussa. Jos haluat, että hoitopalaute lähetetään sinulle postitse, kerro siitä vastaanotolla.

Sähköisen asioinnin palvelu OmaTays

Voit asioida kanssamme verkossa, omatays.fi -palvelussa. Palveluun kirjaudutaan omilla verkkopankkitunnuksilla. OmaTaysista näet mm. omat ajanvarauksesi.

Biopankki toiminta

Taysissa toimii Tampereen Biopankki, joka kerää ja luovuttaa näytteitä tieteellisiin tutkimuksiin. Voit antaa oman biopankkisuostumuksesi OmaTaysissa. Näytteet kerätään hoitoon liittyvän näytteenoton yhteydessä.