Ihmisiä Cafe Siriuksessa R-rakennuksessa

Vierailijoille ja läheisille

Sairaalan yksiköissä voi pääsääntöisesti vierailla korona-aikanakin, kunhan noudatetaan turvallisen vierailun ohjeita. Osastot ja yksiköt voivat kuitenkin tehdä omia vierailuihin liittyviä suosituksia ja rajoituksia. Tarkista aina vieraillessasi kyseisen yksikön käytännöt. Eristyksessä tai karanteenissa olevan potilaan luona ei voi vierailla. Katso ohje: Vierailut sairaalassa

Normaaliajan ohjeet

Taysissa voi useimmilla osastoilla vierailla vapaasti päiväaikaan. Toivomme kuitenkin, että läheiset tulevat tapaamaan potilasta mieluummin iltapäivällä tai illalla, koska hoidot ja tutkimukset ajoittuvat aamu- ja keskipäivään. Yöaika on rauhoitettu lepoa varten.

Jossakin yksiköissä vierailuaikaa tai vierailijoiden lukumäärää on toiminnan luonteen vuoksi rajoitettu. Tarkemmat ohjeet vierailuista löytyvät yksikköesittelyjen yhteydestä tai kysymällä osaston henkilökunnalta.

Älä tule vierailulle sairaalaan, jos sinulla on flunssa, yskää, nuhaa tai kuumetta tai muu tarttuva tauti. Käytä käsidesinfektioainetta, kun tulet osastolle ja potilashuoneeseen ja kun lähdet sieltä.

Lue myös: Käsihygieniaohje potilaille ja vierailijoille

Neuvottele kukkien tai syötävän tuomisesta potilaalle hoitohenkilökunnan kanssa. Kukkia ei voi viedä potilashuoneeseen, jos joku huoneessa olevista potilaista on niille allerginen. Syömisiä voi rajoittaa potilaan toimenpide, sairaus tai erityisruokavalio.

Sairaalaan sisälle ei saa tuoda lemmikkieläimiä. Ainoastaan avustaja- ja opaskoiralla on oikeus kulkea käyttäjänsä mukana myös sairaalassa.

Valokuvaaminen ja videoiminen sairaalassa

Sairaalassa kuvaamiseen ja kuvan julkaisemiseen tarvitaan lähes aina lupa. Vain pääaula ja kahvila ovat julkisia tiloja, joissa voi kuvata ilman lupaa. Muualla sairaalassa kuvaaminen on luvanvaraista.

Kuvausluvan antaa yksikön esimies tai viestintäpalvelut. Kuviin tai videoon tunnistettavasti tulevilta potilailta tulee olla suostumus kuvaamiseen. Kuvan julkaisemiseen lehdessä, internetissä tai sosiaalisessa mediassa tarvitaan aina kuvassa esiintyvien henkilöiden suostumus. Ilman suostumusta kuvia ei voi julkaista edes sellaisissa sosiaalisen median palveluissa, joiden käyttäjät on rajattu, kuten Facebookissa.

Vierailu synnyttäneen perheen luona

Koronaepidemian aikana voimassa ovat poikkeusohjeet: Ohjeita raskaana oleville ja synnyttäjille koronavirusepidemian (COVID-19) aikana.

Synnyttäneet äidit ja vastasyntyneet tarvitsevat paljon lepoa ja rauhaa. Puoliso tai tukihenkilö ja vauvan sisarukset voivat vierailla synnytysvuodeosastolla kello 10–20, vauvan isovanhemmat kello 18–19.

Potilashotellin Perheonni-yksikössä ei ole vierailurajoituksia. Siellä majoittuvat vauvaperheet huolehtivat vieraidensa kutsumisesta oman aikataulunsa mukaan. Potilashotelliin tuleva vieras ilmoittautuu hotellin vastaanotossa, josta ilmoitetaan perheelle vieraasta. Vierailusta voi sopia puhelimitse myös suoraan perheen kanssa. Perheen tai tukihenkilön täytyy tulla vierasta vastaan ala-aulaan tai kerroksen ovelle, joka on lukossa.