Vierailu lasten hematologian ja onkologian osastolla

  • Ota yhteyttä osastolle, mikäli olet infektiossa.
  • Käsihygienia on erityisen tärkeää tässä yksikössä.

Osaston syöpäpotilaat sairastuvat terveitä lapsia huomattavasti herkemmin erilaisiin infektiotauteihin. Infektiot voivat olla syöpäpotilaille hengenvaarallisia ja saattavat siirtää sytostaattihoitoja jopa viikoilla. Suhtaudu kriittisesti omaan tarttuvaan infektioosi, esimerkiksi flunssaan sen tartuttavassa vaiheessa, ripuliin tai oksennustautiin, kurkkukipuun, vesirokkoon ym. Ilmoita osastolle hoitajalle, jos lapsella tai vanhemmalla on infektio aktiivivaiheessa osastolle tullessa.

Samasta syystä rajoitamme osastolla kävijoiden määrää (korkeintaan kaksi vierasta kerrallaan).

Osastolle tullessa muista pestä kätesi ja desinfioida ne huolellisesti. Osastolla ei saa kulkea ulkojalkineissa, vaan voit tuoda omat sisäkengät tai käyttää kenkien päällä muovisia kengänsuojia.

Vanhempien yöpyminen

Osaston pienten tilojen vuoksi vanhempien yöpyminen osastolla on aina erikseen sovittava henkilökunnan kanssa. Syöpään sairastuneen lapsen vanhemmat voivat yöpyä lapsen sairastuttua noin 2 yötä osastolla. Osaston luonteen ja puhtaustasovaatimusten vuoksi patjalla lattialla yöpyminen ei ole mahdollista.

Vanhemmilla on mahdollisuus yöpyä sairaalan lähistöllä sijaitsevissa yöpymispaikoissa, muun muassa potilashotelli Norlandia.

Syöpään sairastuneiden lasten vanhemmat voivat myös tiedustella Syli ry:n asunnoista sihteeriltä tai hoitajalta.

Vanhempien ruokailu

On tärkeää, että vanhemmilla on mahdollisuus käydä ruokailemassa lapsen hoidon lomassa. Osastomme vanhempien kahvihuoneessa on jääkaappi, mikroaaltouuni, kahvin- ja vedenkeitin sekä kaappitilaa kuivatavaroita varten. Vanhemmat voivat käydä ruokailemassa myös henkilökunnan ruokasalissa.

Vanhempien tupakointikatos sijaitsee palvelutalon takana. Muualla tupakointi on kielletty.

Osaston käytävällä on palautelaatikko, johon toivomme palautetta osaston toiminnasta, mahdollisia ideoita toiminnan parantamisesti sekä kaikenlaisia "ruusuja ja risuja".

Lue myös: Vierailijoille ja läheisille