Julkaistu 30.6.2022

Etiikkapalkinto myönnettiin Ukrainatalolle

Pirkanmaan terveydenhuollon etiikan edistämisrahaston vuosittainen etiikkapalkinto myönnettiin tänä vuonna Tampereella toimivalle Ukrainatalolle. 

Kuvassa vasemmalta hoitotyön johtaja Elina Mattila Taysista, koordinaattori Ira Saarela, tilavastaava Sergii Govoruhka ja palveluvastaava Tetiana Govoruka Ukrainatalolta, PSHP:n hallituksen jäsen Jenni Jokinen sekä Antti Hynynen, Ukrainatalon taustalla toimivan yhdistyksen varapuheenjohtaja. 

Pirkanmaan terveydenhuollon etiikan edistämisrahaston vuosittainen etiikkapalkinto on tänä vuonna myönnetty Tampereella toimivalle Ukrainatalolle. Palkinto on 6000 euroa. Vuosittain jaettavan palkinnon myöntää Pirkanmaan sairaanhoitopiiri ja sen hoitoeettinen neuvottelukunta.

Ukrainatalo perustettiin keväällä 2022, ja se on ensimmäinen Suomessa toimiva sotaa paenneille ukrainalaisille tarkoitettu kohtaamispaikka. Ukrainatalon tavoitteena on edistää kotoutumista, työllistymistä sekä verkostoitumista.

Avoimin ovin toimiva talo tarjoaa yhteisöllisyyden lisäksi myös käytännön tukea. Apua on mahdollista saada esimerkiksi työ- ja opiskelupaikan hakemiseen sekä asuntojen ja majoituksen etsimiseen. Lapsille järjestetään kerhotoimintaa, ja nuorille aikuisille se toimii myös oppimiskeskuksena. Tavoitteena on lisätä suomalaisten ja ukrainalaisten kulttuurin tuntemusta. Ukrainatalo toimii vapaaehtoisvoimin, ja sen käyttäjät tulevat ympäri Suomea.

Pirkanmaan etiikan edistämispalkinnon saajaksi voi esittää henkilöitä tai hankkeita, joiden voidaan katsoa edistäneen erityisesti eettisten näkökulmien esilletuomista Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella ja Pirkanmaan väestön terveydenhuollossa.

Päivitetty 4.7.: Tarkennettu kuvatekstiä.