Julkaistu 2.6.2020

Päivätoimintakeskus Huoltsu palkittiin etiikan edistäjänä

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin tämänvuotinen etiikan edistämisen palkinto 5000 euroa on myönnetty päihteiden käyttäjien päivätoimintakeskus Huoltsulle.

Huoltsu on Tampereella toimiva matalan kynnyksen paikka päihteiden ongelmakäyttäjille. Pirkanmaan sairaanhoitopiirin perusteluissa todetaan, että Huoltsun toimintamalli on koettu voimaannuttavana ja itsetuntoa vahvistavana. Se on myös mahdollistanut kuntouttavan työtoiminnan, palkkatukityön ja jopa opiskelun aloittamisen päihteiden käyttäjille.

Etiikan edistämisrahaston palkinnon myöntää Pirkanmaan sairaanhoitopiirin hallitus hoitoeettisen neuvottelukunnan suosituksesta. Rahastosta palkitaan henkilö tai hanke, joka edistää eettisen näkökulman esilletuomista väestön terveydenhuollossa Pirkanmaan sairaanhoitopiirin toiminta-alueella.

Palkinto on vuosittain julkisesti haettavana. Sitä ei voi hakea apurahan tavoin itselleen.

Lisätietoja Huoltsusta
Lisätietoja hoitoeettisestä neuvottelukunnasta

Etiikkapalkinnon ottivat vastaan 2.6.2020 Huoltsun osastonhoitaja Antti Jahila ja ohjaaja Leena Haapa-aho. Kuvassa myös hoitoeettisen neuvottelukunnan puolesta sen puheenjohtaja ja emerituspiispa Juha Pihkala sekä neuvottelukunnan sihteeri, lääkintöneuvos Heikki Oksa.
Kuva: Anni Vähälä

Etiikkapalkinto